بررسی ضرورت و اهداف آموزش آداب و مهارتهای زندگی به دانش آموزان در برنامه درسی آموزش و پرورش
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهشمند
- کد COI اختصاصی: FINCONF03_098
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 164
نویسندگان
کارشناسی رشته مهندسی پزشکی، موسسه غیرانتفاعی سراج، تبریز، ایرانسرباز معلم اداره آموزش و پرورش عشایری شهرستان کلیبر، استان آذربایجان شرقی، ایران.
کارشناسی رشته علوم تربیتی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایرانسرباز معلم اداره آموزش و پرورش عشایری شهرستان کلیبر، استان آذربایجان شرقی، ایران.
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی ضرورت و اهداف آموزش آداب و مهارتهای زندگی به دانش آموزان در برنامه درسی آموزش و پرورش انجام شد. دراین پژوهش از روش تحلیل توصیفی با اتکا به منابع کتابخانه ای بهره گرفته شد. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش شامل مطالعات کتابخانه ای و بررسی متون مرتبط با موضوع به صورت علمی و کاربردی می باشد. یافته ها و نتایج پژوهش نشان داد که آداب و مهارتهای زندگی مکمل یکدیگرند و آموزش آداب و مهارتهای زندگی شایستگی های لازم در متربیان برای اداره امور روزمره زندگی (آداب دینی ، آداب معیشت ، آداب تغذیه و بهداشت ، آداب همسر داری و تربیت فرزند)، مدیریت اوقات فراغت ، خود آگاهی ، مهارتهای تحصیلی ، هویت یابی ، ارتباط موثر، مراقبت از محیط زیست ، مدیریت بحران و خطر را پرورش می دهد. بنابراین آموزش و پرورش به عنوان یک سازمان رسمی باید برای ایجاد و پرورش مهارتهای زندگی مطابق با نیازهای کودکان و نوجوانان برنامه داشته باشد. باید به دانش آموزان آموزش داده شود که با ساختارهای عمومی چگونه برخورد کنند؛ با کمک مجموعه مستحکمی از دانش نظری ، برگزاری کارگاههای آموزشی و ضمن خدمت ، نیاز سنجی و استفاده از نظرات معلمان و صاحب نظران مهارتهای زندگی در طراحی و تدوین این حوزه یادگیری و الگوهای مناسب با توجه به داشتن الگوی کاملی چون پیامبراکرم(ص) و اهل بیت (ع) می توان فرآیند تکامل را تا حد زیادی تسریع نمود.کلیدواژه ها
آداب و مهارتهای زندگی ، دانش آموزان، برنامه درسی ، آموزش و پرورش.مقالات مرتبط جدید
- روایت پژوهی دانشجو معلمان در زمینه فعالیت های فرهنگی مدارس
- آموزش با/بدون هوش مصنوعی
- نقش آموزش الکترونیک در بهبود کیفیت برنامه ریزی درسی و ارتقاء تعلیم و تربیت اسلامی در دوره ابتدایی: چالش ها، فرصت ها و راهکارهای نوین
- طلاق والدین و بحران تحصیلی نقش جامعه در افت تحصیلی دانش آموزان شهر پارس آباد
- تاثیر شبکهی های اجتماعی بومی و بین المللی بر جامعه پذیری دیجیتال نوجوانان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.