چگونگی مواجهه معلمان با دانش آموز پایه هفتم ناآشنا با حروف الفبا فارسی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهشمند
  • کد COI اختصاصی: FINCONF03_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روژین اکبرنیا

کارشناسی، علوم اجتماعی ، دانشگاه بنت الهدی صدر سنندجاداره آموزش و پرورش منطقه موچش، آموزشگاه محدثه کوله ساره

سیده پرستو سیدی

کارشناسی ارشد، ادبیات فارسی ، دانشگاه پیام نور سنندجاداره آموزش و پرورش موچش، آموزشگاه محدثه کوله ساره

چکیده

پژوهش حاضر روایت پژوهی تجربه یک تدریس پژوهی است . موضوع این درسپژوهی چگونگ ی مواجهه معلمان با دانش آموز پایه هفتم ناآشنا با حروف الفبای فارسی می باشد. این درسپژوهی به صورت گروهی و با مشارکت دو نفر از دبیران مدرسه در آموزشگاه محدثه کوله ساره دوره اول متوسطه انجام شده است . در ادامه این درسپژوهی به روایت تدریس های انجام شده پرداختیم و روایات نوشته شده را مفهوم و مضمونیابی کردیم . روا یت نگاری شامل بخش اساس ی پروژه می باشد. روایت نگاری یکی از انواع پژوهش های کیفی می باشد. بدین صورت فرد تجربیات خود را به صورت دقیق به رشته تحریر در می آورد و در نهایت با نقد و بررسی این روایت ها و یا به تعبیری تجربیات خودزیسته به نتایج ارزشمندی دست می یابد (احمدی فر و همکاران،۱۴۰۱). در این پژوهش طرح درسهایی برای شیوه آموزش الفبا طراحی شده است و روایت ها شامل تجربیات ومشاهدات مدرس و مشاهدهگر د یگر می باشد. در نهایت ما روایت ها را در سه مرحله کدگذاری کردیم و راهکارهای اساسی در قالب یک نقشه مفهومی ارائه شده است . این پژوهش با هدف آموزش دادن حروف الفبا و خواندن و نوشتن به دانش آموزی است که تاکنون الفبا را فرا نگرفته است . درسپژوهی در این مبحث پیش نیاز همه درسها،همه کتابها و حتی لازمه زندگی در دن یای امروز می باشد،توسط اعضای گروه درس پژوهی در پا یه هفتم علی الخصوص ستاره (دانش آموز ناآشنا با حروف الفبا) انجام شده است . نتایج به دست آمده بعد از انجام درس پژوهی نشان داد که بعد از طی کردن فرایند درسپژوهی ستاره توانایی خواندن و نوشتن یافته است و در اجرای مجدد تسلط ستاره بر حروف الفبا جمله بندی و خواندن و نوشتن نسبت به اجرای شماره ۱ افزایش یافته است همچنین این درسپژوهی منجر به توسعه دانش حرفه ای معلمان شرکت کننده در تیم درس پژوهی گشته است .

کلیدواژه ها

روایت پژوهی ، درس پژوه ی ، تدریس مشارکتی ، حروف الفبا، خواندن و نوشتن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.