مولفه های آموزش تلفیقی (علوم پایه و هنر) و تدریس استاندارد آن (با بهره مندی از الگوهای موفق ملی و بین المللی )

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهشمند
  • کد COI اختصاصی: FINCONF03_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 309
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید صادقی

کارشناس ارشد ، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه مازندراندبیر مقطع متوسطه، اداره آموزش و پرورش شهرستان بابلسر

چکیده

این مقاله با بررسی مولفه های آموزشی تلفیق علوم پایه و هنر در تدریس و بازخورد حاصل ، در میزان علاقه دانش آموزان به یادگیری دروس به پژوهش می پردازد. حوزه ی مطالعه پژوهش ، بر ترسیم نوعی روش تدریس تلفیقی و مقایسه میزان پذیرش و درک آن نسبت به ارتقاء این رویکرد، همچنین مقایسه با الگوهای موفق ملی و بین المللی تمرکز دارد تا تعریف روشنی از این مفهوم را ارائه دهد و به تثبیت این نوع روش تدریس در نظام آموزشی کمک کند . برآوردها نشان می دهد یادگیری علوم پایه از طریق هنر ، دانش آموزان را برای پذیرش میزان یادگیری در آموزش های خود غنی تر می کند. روش پژوهش در این مقاله از نوع پیمایشی ، و جامعه ی آماری آن، ۹ کلاس درس از ۳ مقطع هفتم ، هشتم و نهم متوسطه اول در ۲ حوزه ی شهری و روستایی شهرستان بابلسر به تعداد ۲۷۰ دانش آموز است ، که از طریق پرسشنامه ، مصاحبه و ثبت تجربه ی عینی از روش تدریس مورد مطالعه و آزمون و خطای هر کدام از ایده های آموزش تلفیقی و شرکت دانش آموزان در نظرسنجی مطالعاتی ، مورد ارزیابی قرار گرفته است . یافته ها نشان می دهد بیش از ۸۸% دانش آموزان علاقه ای به یادگیری دروس صرفا تئوری ندارند و حدود ۵۰% آن ها به تغییر روش تدریس رای مثبت داده اند. در نظرسنجی دوم از سایر روش ها : تلفیق علم و هنر ۵۳% ، تدریس توام با بازی ۲۲% ، آموزش و یادگیری (خود محور ) ۱۴% ، تدریس و آموزش عملی و تجربی ۷% و سایر روش ها ۴% را به خود اختصاص دادند. در بیان نتایج می توان اظهار داشت که درس های هنر و تلفیق آن نوع تدریس سایر دروس به عنوان یک خروجی برای رهایی از فشارهای میزان یادگیری و درک مفاهیم و مبانی درسی و همچنین فشارهای بی میل و بی انگیزگی به درس عمل می کند ، لذا به رشد توانایی و شکوفایی استعدادهای ذاتی دانش آموزان نیز کمک و پیوند محکمی بین درس ، دانش آموز و همچنین معلم ایجاد خواهد کرد.

کلیدواژه ها

مولفه های آموزش ، علوم پایه ، هنر ، تدریس استاندارد ، الگوی موفق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.