CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی مولفه های کالبدی-محیطی معماری زمینه گرا به منظور استفاده در طراحی بناهای میان افزا در اقلیم گرم و خشک

عنوان مقاله: بررسی مولفه های کالبدی-محیطی معماری زمینه گرا به منظور استفاده در طراحی بناهای میان افزا در اقلیم گرم و خشک
شناسه ملی مقاله: CRPDV02_079
منتشر شده در دومین همایش ملی بازاندیشی در چشم اندازهای بوم های بیابانی، چالش ها و فرصت های کالبدی، انسانی و اقلیمی در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

راضیه شهبازی - دانشجوی کارشناس ارشد معماری، گروه معماری، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد، ایران.دانشجوی کارشناس ارشد معماری، مرکز تحقیقات افقهای نوین در معماری و شهرسازی، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد، ایران.
اندیشه آریانا - استادیار گروه معماری، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد، ایران.استادیار مرکز تحقیقات افقهای نوین در معماری و شهرسازی، واحد نجفآباد ، دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد، ایران.

خلاصه مقاله:
شهر همچون موجود زنده ای است که حیات آن با ظهور بناهای جدید تداوم می یابد. در واقع شهر محصول دوره های تاریخی متعدد است. دوران معاصر نیز با ساختارهای جدید خود در این روند حضور خواهد داشت و معماری امروز ما میراثی برای آیندگان خواهد شد. در این هنگام است که وظیفه طراحان مطرح می شود و مسئولیتی که در مقابل نسل های گذشته، حال و آینده بر عهده دارند، نمود می یابد. هدف از پژوهش حاضر، دستیابی و تدوین یک مدل بر اساس اصول معماری زمینه گرا است که می تواند در طراحی ساختارهای میان افزا در اقلیم گرم وخشک موثر و قابل استفاده باشد. این مطالعه کیفی با روش تحقیق تحلیل محتوای جهت دار انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها، مشاهدات عینی و مطالعه منابع مکتوب، اسناد و مدارک است. در این میان، مولفه ها و شاخص های کالبدی-محیطی زمینه گرایی در جهت نیل به هدف پژوهش مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند. یافته های تحقیق نشان می دهند به کارگیری این مدل طراحی می تواند باعث تاثیر عوامل چندوجهی موثر، از جمله الگوهای کالبدی و الگوهای محیطی در طراحی در بافت تاریخی شده که علاوه بر حفظ ارزش های معماری زمینه با طبیعت آن نیز هماهنگ شود.

کلمات کلیدی:
معماری زمینه گرا، زمینه گرایی کالبدی، زمینه گرایی زیست محیطی، بناهای میان افزا، اقلیم گرم وخشک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2034555/