ایمنی و بهداشت در صنعت فولاد

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی ایده های نوین در علوم انسانی و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: INFM12_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان صفدری

استادراهنما

حسین پورمند

دانشجوی رشته کاردانی ایمنی و حفاظت فنیدانشگاه جامع علمی کاربردی گروه صنعتی انتخاب

چکیده

آهن به طور گسترده در پوسته زمین به شکل ترکیب های معدنی مختلف یافت می شود(اکسیدها، سنگ های معدنی آبدار، کربنات ها، سولفایدها، سیلیکات ها و...). انسان از زمان های پیش از تاریخ، یاد گرفته بود که چگونه این مواد معدنی را به وسیله شستن، خردکردن، و غربال نمودن و جدا کردن کلوخه هاف برای ذوب کردن آماده نموده و آهن و فولاد تهیه کند. با شروع تاریخ، صنعت آهن در بسیاری از کشورها توسعه یافت و تهیه آن از منابع محلی و ذغال حاصل از جنگل ها (به عنوان سوخت) رو به افزایش نهاد. کشف این نکته (از اوایل قرن هیجدهم) که «کک» می تواند به جای ذغال چوب بع عنوان سوخت به کار برده شود، انفقلابی را در صنعت آهن به وجود آورد و سبب شد که در صنایع دیگر نیز تحولات عظیمی رخ دهد. در این زمان کشورهایی که دارای منابع آهن و کک در مجاورت یکدیگر بودندف سود فوق آلعاده ای به دست آوردند. رشد صنعت فولاد از قرن نوزدهم شروع شد، زیرا فرآیندهای ذوب جدیدی ابداع گردید، مانند کوره «بسمر» در سال ۱۸۵۵، کوره های با که با گاز طبیعی کار می کردند و کوره های الکتریکی (۱۹۰۰). در اواسط این قرن با استفاده از اکسیژن، به خصوص طبق فرایند) این امکان را فراهم ساخت تا بتوان فولادی با کیفیت بسیار بالا و قیمتی نسبتا کمتر به مقدار زیاد تولید کرد.امروزه تولید فولاد، شاخص پیشرفت ملی بوده و اساس تولید انبوه، در سایر صنایع، مانند؛ کشتی سازی، اتومبیل سازی، ساختمان، ماشین سازی، تهیه ابزار و تولید لوازم خانگی و صنعتی می باشد. توسعه حمل ونقل به خصوص حمل ونقل دریایی، امکان تبادل مواد خام مورد نیاز(سنگ های معدنی آهن، زغال سنگ، نفت، آهن های قراضه و مواد افزودنی) را با ارزش اقتصادی فراهم آورده است. بنابراین نزدیک بودن معادن سنگ آهن به معادن زغال سنگ دیگر مزیت چندانی محسوب نمی شود و کشورهای عمده صنعتی با تاسیس کارخانه های ذوب آهن و فولادسازی در سواحل خود به راحتی نیازهای خود را از نظر مواد خام برآورده کرده و آن ها را از کشورهای صادرکننده وارد می نمایند. کشورهای صادرکننده نیز از مواد صنعتی مرغوب بهره مند می گردند.در دهه های گذشته، فرآیند احیای مستقیم توسعه یافته و کیفیت خود را به اثبات رسانده اند. سنگ های آهن با عیار بالا، به وسیله خارج کردن اکسیژن موجود در آن ها به آهن اسفنجی تبدیل می گردد و در نتیجه یک ماده آهنی جایگزین یک ماده بی مصرف می شود

کلیدواژه ها

فولاد ، ایمتی، پیشگیری ، مخاطرات ، آهن ، خطر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.