شاخص های مورد استفاده در HSE

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی ایده های نوین در علوم انسانی و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: INFM12_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان صفدری

استاد راهنما

حمیدرضا مرادی

دانشجوی رشته مهندسی فنا وری ایمنی ، سلامت و محیط زیستHSE دانش گاه جامع علمی کاربردی گروه توسعه سرمایه گذا ری انتخاب

چکیده

ارتقای فرهنگ ایمنی کار، همواره به عنوان مهم ترین راهبرد پیشگیری حوادث ناشی از کار شناخته شده است وامروزه فرهنگ ایمنی کار به عنوان مهارت های شغلی افراد تلقی می گردد و نقشی بی بدیل در کاهش هزینه هایمستقیم و غیرمستقیم ناشی از حوادث و بیماری های شغلی ایفاء می نماید. طبق نظر دفتر بین المللی کار، مهمترین اصل در پیشرفت یکپارچه اصول ایمنی و بازتاب آن در محیط کار، توجه به جنبه های فرهنگی و اجتماعی بادید زیست افزاری است که این امر ضمن تحقق شعار "انسان سالم محورتوسعه پایدار"، موجب ارتقای بهره وری وبهبود نظام های اقتصادی در کشورها محسوب می گردد. در همین راستا، بهره مندی از محصولات و محتوایفرهنگی و آموزشی تخصصی یکپارچه و استاندارد ایمنی، یکی از کاربردی ترین و موثرترین ابزار در امر یادگیری،آموزش و ترویج در مقوله حفاظت فنی و ایمنی کار می باشد که ضمن تحقق آموزش های کاربردی و هدفمند، نهایتابه ایجاد کار شایسته منجر می گردد .بی شک یکی از نشانه های بارز توسعه پایدار در هر کشور، ایجاد و ارتقای فرهنگ ایمنی است که به صیانت ازنیروی انسانی و حفظ منابع مادی و معنوی منجر خواهد شد. به طور یقین دستیابی به چنین هدفی نیازمند رشدهمه جانبه علمی و فرهنگی در زمینه ایمنی و بهداشت کار است، که از این مجمل تهیه و انتشار کتب و استانداردهایایمنی یکی از راهکارهای موثر در بسترسازی مناسب در این خصوص به شمار می رود که در نتیجه نیازسنجی هایعلمی تهیه و تدوین شده باشد .مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی ، در سال ۱۳۴۸ با هدفتامین ایمنی و سلامت نیروی انسانی شاغل در واحدهای صنعتی، تولیدی، خدماتی، کشاورزی و معدنی کشورتاسیس و مستند به قانون کار جمهوری اسلامی ایران، به عنوان مرکز تخصصی ایمنی و بهداشت کار اقدام به خدمترسانی به جامعه کار و تلاش کشور می نماید. این مرکز از سال ۱۳۸۸ و در راستای توسعه و رسالت خطیر و وظایفقانونی آموزشی و پژوهشی خود و رفع خلاء ناشی از کمبود کتب فنی و تخصصی در زمینه ایمنی و بهداشت کار،اقدام به تاسیس واحد انتشارات با هدف، هدایت، راهبری و انتشار این کتب در سطح کشور نمود. در همین راستااین مرکز اقدام به استاندارد سازی منابع آموزشی ایمنی و حفاظت فنی و تقویت میزان اثربخشی آموزش هایمرتبط و به تبع آن ایجاد نظام یکپارچه در فرآیند های آموزشی و همچنین تدوین دستورالعمل های حفاظت فنیو ایمنی، به عنوان یک حرکت پویا و نوین و با تکیه بر آخرین دستاوردهای حوزه ایمنی و حفاظت فنی از طریقبهره گیری از دانش اساتید و متخصصان مراکز دانشگاهی، علمی و تحقیقاتی کشور نموده است

کلیدواژه ها

اهداف HSE ، شاخص های ایمنی ،ایزو ، استاندارد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.