جایگاه قوه مقننه در قانون اساسی و ارتباط آن با رئیس کشور و دولت در نظام حقوقی ایران و آلمان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین در علوم انسانی، علوم تربیتی، حقوق و مطالعات اجتماعی
- کد COI اختصاصی: HELSCONF05_149
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 248
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد، واحد بندرعباس، دانشگاه ازاد اسلامی، بندرعباس، ایران
کارشناس،واحد دهبارز، دانشگاه پیام نور، رودان، ایران
چکیده
مسائل مرتبط با ارتباط هیات حاکمه کشورها و وظایف و اختیارات آنها به طور کلی در اصول قانون اساسی هر کشوری بیان شده است. مسائل مرتبط با قانون گذاری نیز در حیطه اختیارات قوه مقننه بوده و همه قوانین مصوب مجلس نیز باید با قانون اساسی منطبق باشند. وظیفه انطباق قوانین با قانون اساسی و صیانت از قانون اساسی در ایران با همه اعضای شورای نگهبان است. علاوه بر این فقهای شورای نگهبان بلحاظ شرع مصوبات مجلس را مورد بررسی و تطبیق قرار می دهند در کشورهای دیگر نیز به طور مشابه، مصوبات مجلس با قانون اساسی آن کشورها تطبیق داده می شود لذا نهاد صیانت از قانون اساسی، نهاد ناظر بر مصوبات مجالس مقننه در کشورها هستند. در این تحقیق به بررسی تطبیقی جایگاه قوه مقننه و رئیس کشور و دولت در نظام های حقوقی ایران و آلمان پرداخته شده است. بررسی ها حکایت از تمایزات و وجوه اشتراک هایی در آموزه های نظام حقوقی ایران و آلمان دارد در این تحقیق به بررسی جایگاه، وظایف و اختیارات و نیز مرجع نظارت بر اعمال دو نهاد مجلس قانون گذاری و نهاد صیانت از قانون اساسی و تشکیلات آنها در ایران و تطبیق آن با نظام حقوقی آلمان پرداخته شده است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی و تحلیلی بوده و اطلاعات آن به روش کتابخانه ای و رجوع به اسناد و قوانین گردآوری شده است.کلیدواژه ها
قوه مقننه، رئیس کشور، شورای نگهبان، دولت، نظام حقوقی ایران و آلمانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.