تولید نانو کامپوزیت آلومینیوم آلومینا با استفاده از روش اتصال نوردی انباشتی (ARB)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس شکل دهی فلزات و مواد ایران
  • کد COI اختصاصی: MATFORM05_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1038
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رضایت

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف

عباس اکبرزاده

دانشیار، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

فرآیند اتصال نوردی انباشتی به عنوان یک روش تغییر شکل شدید برای تولید ورق های کامپوزیتی با ریزساختار فوق ریزدانه مورد استفاده قرار گرفته است. این روش شامل دو مرحله اصلی اضافه نمودن ذرات بین ورق ها از طریق فرآیند اتصال نوردی و توزیع ذرات در زمینه و تولید ریزساختاری فوق ریز دانه بوسیله تکرار پاس های فرآیند اتصال نوردی انباشتی می باشد. در پژوهش حاضر از این فرآیند به منظور تولید کامپوزیت آلومینوم-آلومینا در دو اندازه ذراه مختلف آلومینا استفاده شده است. ریزساختار و نحوه توزیع ذرات در زمینه توسط میکروسکوپ الکترونی مورد مطالعه قرار گرفت و تغییرات خواص مکانیکی در حالات مختلف توسط آزمون کشش بررسی شد. نتایج حاکی از موفقیت آمیز بودن استفاده از این روش جهت تولید نانو کامپوزیت می باشند. نتایج نشان میدهند که با افزایش محدود کسر حجمی ذرات به دلیل فعالیت همزمان مکانیزم های استحکام بخشی در کامپوزیت ها و فرآیند ARB استحکام افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

فرآیند اتصال نوردی انباشتی، کامپوزیت های زمینه فلزی، نانو ذرات آلومینا، خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.