ارزیابی میزان دز جذبی بافت های تحت تابش در تشخیص پوکی استخوان (BMD) با روش مونت کارلو
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: ICBME17_271
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1169
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیک هسته ای، گروه فیزیک هسته ای، دانشکده فیزی
استادیار گروه مهندسی پزشکی، گروه مهندسی پزشکی، دانشکده فنی و مهندسی
استادیار گروه فیزیک، گروه فیزیک هسته ای، دانشکده فیزیک، دانشگاه ا صفه
چکیده
پوکی استخوان نوعی بیماری است که در آن میزان مواد معدنی استخوان کاهش و در نتیجه خطر شکستگی استخوان افزایش می باشد. در این تحقیق دستگاه BMD QDR 4500 (که بر اساس روش DEXA کار می کند)، چشمه ایکس، بدن بیمار و اندام های تحت تابش، با روش مونت کارلو شبیه سازی شدند. در این تحقیق میزان دوز جذبی در اسکن ستون مهره ها ولگن، در بافت هایی نظیر دهانه رحم، تخمدان، تیروئید، کلیه، معده و پانکراس محاسبه گردید. به منظور اطمینان از شبیه سازی انجام شده و نتایح حاصل، دوز جذبی محاسبه شده در اندام های مختلف بدن با نتایج تجربی منتشر شده مقایسه شدند. نتایج فوق بیانگر میزان دوز جذبی قابل ملاحظه ای برای رحم در اسکن ستون مهره ها و لگن و همچنین دز جذبی بزرگ در بافت کلیه و نیز دز جذبی قابل ملاحظه در معده و پانکراس در حین انجام اسکن ناحیه ستون مهره ها می باشد. لذا در تجویز تشخیص پوکی استخوان به منظور کاهش هر چه بیشتر تأثثیر سوء حاصل از دز جذبی لازم است، دقت بیشتری به عمل آید. همچنین در صورتی که شرایط بیمار و مطالعه BMD اجازه دهد از حفاظ گذاری مناسب در بعضی از نواحی بدن نظیر کلیه ها استفاده شود.کلیدواژه ها
پوکی استخوان، دوز جذبی، شبیه سازی مونت کارلو، BMDمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.