الگوی پارادایمی تاب آوری فرهنگی در بحران کم آبی زاینده رود
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دو فصلنامه آب و توسعه پایدار، دوره: 11، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_WSD-11-1_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 180
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه مدیریت فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.
استادیار، گروه مدیریت فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.
دانشیار، گروه مدیریت فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.
چکیده
تاکنون تحقیقات متعددی در زمینه های مختلف بحران کم آبی انجام شده است که اکثرا در زمینه های زیست محیطی و اقتصادی بوده است و در تعداد کمی از آنها به تاثیر عناصر فرهنگی به عنوان عامل تعدیل کننده آثار این بحران، توجه شده است. پژوهش حاضر با هدف ارائه یک الگوی پارادایمی از تاب آوری فرهنگی در بحران کم آبی زاینده رود، شکل گرفته است که به روش کیفی و با رویکرد داده بنیاد انجام شده است. با استفاده از نمونه گیری نظری و به روش گلوله برفی، تعداد ۲۴ نفر از افراد که ضمن علاقه مندی و داشتن دغدغه در زمینه مسائل مربوط به کم آبی، دارای اطلاعات، تجربه و یا دانش کافی در این زمینه بودند، انتخاب شدند و در طول مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته، پاسخ های خود را بیان کردند. تجزیه و تحلیل داده ها، با روش کلایزی در چارچوب نظریه زمینه ای انجام شد. از روش ارزیابی لینکولن و گوبا جهت اعتبارسنجی پژوهش استفاده شد. اعتبار داده ها با بازگشت به مصاحبه شوندگان و دو کدگذار تایید شد. یافته های پژوهش، ۲۲ مقوله بود که «پذیرش پدیده کم آبی به عنوان یک واقعیت» به عنوان مقوله محوری، ۳ مقوله شرایط علی (اطلاعات کافی، سواد آبی، ارتباطات)، ۴ مقوله شرایط زمینه ای (امیدواری، اعتقادات مذهبی، دلبستگی به سکونت گاه، وابستگی اقتصادی)، ۵ مقوله شرایط مداخله ای (اعتماد، عمل گرایی، طرز تلقی، مسئولیت اجتماعی، همکاری جمعی)، ۵ مقوله راهبردها (تغییر در عادت واره های خود و دیگران، مشارکت، پیشگیری، صرفه جویی) و ۴ مقوله پیامدها (بهره وری، کارآفرینی، خلاقیت و آگاهی) دسته بندی شدند.کلیدواژه ها
تاب آوری فرهنگی, کم آبی, مسئولیت اجتماعی, همکاری جمعیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.