تشخیص ذرات نانو آپاتیت بر روی داربست مهندسی بافتاز جنس کایتوسان-ژلاتین

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME17_243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 953
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عفاف بمان

تهران- کرج، پژوهشگاه مواد و انرژی

سعید حصارکی

تهران- کرج، پژوهشگاه مواد و انرژی

مسعود علیزاده

تهران- کرج، پژوهشگاه مواد و انرژی

چکیده

در این تحقیق بمنظور ساخت یک نانوکامپوزیت آپاتیت؟کایتوسان ژلاتین داربست سه بعدی کایتوسان- ژلاتین توسط یک دوغاب کلسیم فسفاتی پوشش داده شد و سپس در مایع مشابه بدن (SBF) در دمای 37˚C در دوره های زمانی مختلف غوطه ور گردید. تغییر در ترکیب فازی، گروه های ساختاری و مورفولوژی نانو کامپوزیت توسط دستگاه های FTIR,XRD و SEM مطالعه گردید. بر اساس نتایج پس از 24 ساعت غوطه وری، لایه پوشش داده شده به فاز آپاتیت تبدیل شده امام همچنان مقادیر قابل توجهی از کلسیم فسفات های اولیه باقی مانده اند. کریستال های آپاتیت از نظر شیمیایی مشابه استخوان طبیعی می باشند و ازنظر مورفولوژی به صورت نانو ساختار بر روی سطح دربست پس از غوطه وری به مدت 14 روز تشکیل می گردند. نتایج نشان می دهند که روش ساده پوشش دهی داربست کایتوسان- ژلاتین بوسیله ذرات فعال کلسیم فسفات می تواند روشی جدید برای رسیدن به نانوکامپوزیت بایومیمتیک باشد که ممکن است زیست فعالی و استخوان سازی را افزایش دهد.

کلیدواژه ها

کایتوسان، نانو کامپوزیت، داربست مهندسی بافت، هیدروکسی آپاتیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.