بررسی میزان انتقال جرم اکسیژن به محیط کشت سلول جانوری در یک بیوراکتور، به روش سولفایت سیستم

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME17_241
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان اصفهانی

مرکز پژوهشی فناوری های نوین در مهندسی علوم زیستی دانشگاه تهران، دانش

قاسم عموعابدینی

مرکز پژوهشی فناوری های نوین در مهندسی علوم زیستی دانشگاه تهران، دانش

نسیم صالحی نیک

مرکز پژوهشی فناوری های نوین در مهندسی علوم زیستی دانشگاه تهران، دانش

شیرین فامرزیان

مرکز پژوهشی فناوری های نوین در مهندسی علوم زیستی دانشگاه تهران، دانش

چکیده

میزان اکسیژن رسانی و روش هوادهی به عنوان یکی از فاکتورهای مهم رشد سلول و هیدرودینامیک سیال در طراحیبیوراکتور کشت سلول جانوری می باشد. یکی از روش های بررسی میزان انتقال جرم اکسیژن از هوا به محیط کشت سلولی سولفایتسیستم است. در این روش اکسیژن منتقل شده از هوا به محلول آبی، ظرفیت انتقال جرم یکراکتور در یک شرایط عملیاتی مشخص را تعیین می کند. اتمام واکنش اکسیداسیون را میتوان به آسانی توسط یک نشانگر pH تعیین کرد چون یونهای سولفات بیشتر از یون های سولفایت خاصت اسیدی دارند. در این مقاله به منظور تست عملکرد بیوراکتور کشت سلولی و تعیین ظرفیت انتقال اکسیژن یا همان سرعت انتقال اکسیژن (ORT) از روش اکسیداسیون سولفایت با حضور کاتالیست کبالت استفاده شده است . با توجه به داده های بدست آمده از این روش می توان چنین نتیجه گرفت که اکسیژن رسانی مناسب بوده و بیوراکتور حداقل اکسیژن مورد نیاز سلول های مختلف را به راحتی تامین میکند. با توجه به (OTR(max محاسبه شده 0/012 mol/L/h و بیشترین KLa= 0.02 1/s محاسبات نشان می دهد که در حجم کشت 80 میلی لیتر بیوراکتور اکسیژن رسانی را برای بیش از( 10)10 سلول CHO تأمین می کند.

کلیدواژه ها

اکسیژن رسانی، بیوراکتور، سولفایت سیستم، ضریب انتقال جرم،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.