تحلیل حرارتی ساختمان در شوش مبتنی بر زیست جانوری بر مبنای روش بهینه سازی با الگوریتم ژنتیک چندهدفه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نشریه هنرهای زیبا- معماری و شهرسازی، دوره: 28، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JFAUP-28-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه سلاطی

کارشناس ارشد معماری، گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی جندیشاپور دزفول، دزفول، ایران.

بهزاد وثیق

دانشیار گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی جندیشاپور دزفول، دزفول، ایران.

عبدالرحمن دیناروند

استادیار گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول.

چکیده

یکی از منابع الهام فن­آوری ­های ساخت، درک راهکارهای همسازی با شرایط اقلیمی است که موجود زنده در آن رشد یافته باشد. در این تحقیق با بررسی ویژگی­ های همساز با طبیعت آگاما تلاش می­شود تا با طرح یک بنای ساختمانی مفروض، تطبیق ­پذیری معماری ساختمان با شرایط اقلیمی منطقه شوش بررسی شود. روش تحقیق در این مقاله مبتنی بر روش ­های میدانی و شبیه ­سازی نرم ­افزاری می­باشد. نحوه گردآوری اطلاعات به صورت داده ­های محیطی و مشاهدات میدانی است. ابزار تحلیل در این پژوهش نرم ­افزار انرژی ­پلاس برمبنای الگوریتم HAMT و روش بهینه­ سازی با الگوریتم ژنتیک چندهدفه و با بهره­ گیری از نرم افزار واسط jEPlus و نرم افزار بهینه ساز jEPlus+EA، می­باشد. نگارندگان به بررسی سه آگامای "فرینوسفالوس­ عربیکوس"، "تراپلوس ­رودراتوس" و "سارالوریکاتا" پرداخته و به نحوه سازماندهی پوسته ساختمان براساس کارکرد پوست جانور در برابر اقلیم اشاره نموده­اند. در این تحقیق به ویژگی­ های مورفولوژیک پوسته و لایه ­های جداره خارجی ساختمان توجه شده است. نحوه انتخاب گزینه موثر بر اساس بهینه یابی چندهدفه یافتن نمودار پرتو می­باشد. نتایج نشان می­ دهد براساس تحلیل پوست آگاما، نحوه کنترل رطوبت، درصد نفوذ پوسته خارجی ساختمان و جذب تابش و حرارت خورشید و نیز جهت­ گیری ساختار بیرونی پوست در برابر تابش می­توان بنایی هم ساز با اقلیم در شوش برمبنای ویژگی­ های زیست آگاما شکل داد.

کلیدواژه ها

رویکرد بیوممتیک, معماری همساز با طبیعت, انرژی پلاس, آگامای شوش, شوش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.