اثر دیمینازین بر هایپرتروفی قلبی از طریق بهبود هایپرلیپیدمی در موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی مدل پیری ناشی از د-گالاکتوز

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دانشور پزشکی (نشریه پژوهشی پایه و بالینی)، دوره: 32، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_DMED-32-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمدی

دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

فرناز فریبا

گروه قلب و عروق، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

سیامک شهیدی

گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

عبدالرحمن صریحی

گروه علوم اعصاب، دانشکده علوم و فناوری پیشرفته در پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

فاطمه رمضانی علی اکبری

گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: افزایش سن نقش مهمی در بیماری های قلبی عروقی دارد. دیمینازین یک داروی ضد عفونت دامی است که اثرات محافظتی بر بیماری های قلبی عروقی دارد. این مطالعه با هدف بررسی اثرات محافظتی قلبی احتمالی دیمینازین در موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی مدل پیری ناشی از د-گالاکتوز از طریق بهبود لاکتات دهیدروژناز (LDH) و کراتین کیناز قلبی (CK-MB) و پروفایل لیپیدی انجام شد.مواد و روش ها: ۲۰ سر موش سفید بزرگ آزمایشگاهی نر نژاد ویستار به طور مساوی به گروه های کنترل،  دیمینازین(DIZE)، د-گالاکتوز (D-GAL) و D-GAL+DIZE تقسیم شدند . هایپرتروفی قلب اندازه گیری شد. سطح سرمی پروفایل لیپیدی و نشانگرهای آسیب قلبی اندازه گیری شد.نتایج: افزایش سن باعث دیس لیپیدمی همراه با هایپرتروفی قلبی و افزایش معنی دار LDH و CK-MB سرم شد. درمان  با  دیمینازین در موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی پیر باعث بهبود قابل توجهی در هایپرتروفی قلبی و نشانگرهای قلبی شد. این را می توان با توانایی دیمینازین دربهبود سطوح تری گلیسرید(TG) ، لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم (VLDL) و لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) توضیح داد.نتیجه گیری: دیمینازین  اثر محافظتی قلبی در پیری، عمدتا با بهبود هایپرتروفی قلبی و دیس لیپیدمی دارد.

کلیدواژه ها

پیری, دیمینازین, قلب, هایپرتروفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.