تمایز بافت های سالم و سرطانی معده با روش اسپکتروسکوپی امپدانس الکتریکی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: ICBME17_149
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1066
نویسندگان
کارشناسی ارشد فیزیک پزشکی، گروه فیزیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه ع
دکترای فیزیک و مهندسی پزشکی، دانشیار گروه فیزیک پزشکی، دانشکده پزشکی،
فوق تخصص گوارش و کبد، دانشیار مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد، دانش
چکیده
طیف امپدانس الکتریکی بافت معده که از اندازه گیری امپدانس الکتریکی بافت ها در فرکانس های مختلف حاصل می شود می تواند برای جداسازی بافت ها مورد استفاده قرار گیرد. منحنی قسمت حقیقی امپدانس بر حسب فرکانس، برای بافت های نرمال و پاتولوژیک معده در دامنه ی فرکانسی 470KHz-MHz بدست آمد. مشاهدات حاکی از این بود که در دامنه فرکانسی فوق، امپدانس بافت های نرمال به صورت معنی داری بیشتر از امپدانس بافت های بدخیم می باشد (به سبب وجود اتصالات محکم بین سلولی)، امپدانس بافت های خوش خیم مابین طیف امپدانسی بافت های نرمال و بدخیم بوده و بافت های دیسپلاستیک کمترین مقدار امپدانس را دارا می باشند (P< 0.05) بررسی منحنی های ROC حاکی از این بود که، توانایی روش در تشخیص بدخیمی های معده در این مطالعه 57% است. بنابراین به نظر می رسد می توان از روش اسپکتروسکوپی امپدانس الکتریکی به عنوان یک روش تقریباً غیر تهاجمی و کم هزینه جهت غربالگری سرطان معده استفاده کرد.کلیدواژه ها
اسپکتروسکوپی امپدانس الکتریکی، امپدانس انتقالی، بافت دیسپلاستیک، سرطان معدهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.