اوضاع فرهنگی خراسان بزرگ در عهد تیموری، با تاکید بر گسترش کتابخانه ها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: پژوهشنامه خراسان بزرگ، دوره: 3، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_JPRESS-3-8_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 18
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن بهزادی

ایرج رداد

چکیده

تاریخ فرهنگی خراسان، همواره با فراز و نشیب های بسیاری همراه بوده؛ لیکن نقطه عطف آن را باید هجوم قوم مغول به این سرزمین دانست. با روی کارآمدن تیموریان، خطه خراسان بزرگ به عنوان مرکز حکومت تیموریان، پس از گذران دوران سیاه سلطه مغول،  آرامش و شکوهی نسبی به خود می دید که این امر زمینه توسعه های همه جانبه، از جمله توسعه فرهنگی و هنری را در این خطه فراهم کرد. از این رو یکی از دوران بانشاط به لحاظ فرهنگی در تاریخ خراسان محسوب می شود. در این مقاله، کوشیدیم اوضاع فرهنگی خراسان دوره تیموری با تاکید بر گسترش کتابخانه ها به عنوان جلوه ای از فرهنگ کهن این سرزمین، ارائه شود. در این راستا، ضمن بیان دسته بندی انواع کتابخانه های موجود در خراسان بزرگ در عهد تیموریان، به برخی از مهمترین آنها اشاره شده است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.