کاربرد تحلیل کیفی تماتیک (الگو محور) برای شناسایی رویه های قضایی غالب و قوی در نظام قضایی ایران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه تحقیق و توسعه در حقوق تطبیقی، دوره: 7، شماره: 22
- کد COI اختصاصی: JR_LEEN-7-22_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 145
نویسندگان
استاد دانشگاه تهران و دکتری حقوق خصوصی، پاریس، فرانسه
رئیس پژوهشکده حقوق و قانون ایران و قاضی پیشین دیوانعالی کشور، تهران، ایران
چکیده
در سرمقاله شماره ۲۰ نشریه توضیح دادیم که این نشریه چه رویکردهایی را دنبال خواهد کرد و تحقیق و توسعه در چه زمینه ها و شاخه هایی از حقوق باید انجام شود. یکی از زمینه هایی که در آن مقاله اشاره شد، عبارت بود از "تاثیر تکنولوژی اطلاعات بر نظام حقوقی" به طور عام و بر "حقوق قضایی" به طور خاص. در این سرمقاله قصد داریم همکاری پژوهشی خاصی را میان دستگاه قضایی و پژوهشگران حقوقی پیشنهاد کنیم. این همکاری از طریق تحلیل کیفی تماتیک (الگو محور) انجام می شود و طی آن، رویه های قضایی غالب و قوی شناسایی و ترویج می شوند. در این سرمقاله توضیح می دهیم که کدام ظرفیت های قانونی وجود دارند که همکاری دستگاه قضایی و مراکز پژوهشی را تسهیل می کنند، اما هنوز این ظرفیت های قانونی مورد استفاده قرار نگرفته اند و چگونه می توان با استفاده از این ظرفیت قانونی به تحلیل کیفی تماتیک در آرای قضایی پرداخت و به کمک این تحلیل ها، رویه های قضایی غالب و قوی را شناسایی و ترویج نمود؟کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.