ارزیابی کیفیت خدمات کتابخانه دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با استفاده از مدل لایب کوال
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات کتابداری و علم اطلاعات، دوره: 16، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_SLIS-16-1_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 176
نویسندگان
کتابدار/ کتابخانه دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر، سنجش سطوح کیفیت خدمات کتابخانه دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با بهره گیری از ابزار لایب کوال، تعیین وضعیت مولفه های آن از دیدگاه کاربران و تعیین مولفه های مستلزم ارتقاء است.روش شناسی: پژوهش از نوع پیمایش توصیفی است. جامعه پژوهش شامل سه هزار دانشجو کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه و عضو کتابخانه است. نمونه گیری به روش تصادفی ساده و حجم نمونه آماری بر اساس جدول مورگان ۳۴۱ نفر برآورد شده است. یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد کتابخانه توانسته است در برخی از گویه های پرسشنامه لایب کوال، حداقل رضایت کاربران خود را فراهم نماید و میانگین سطح خدمات دریافتی از نظر کاربران در مولفه اثر خدمت بیش تر از دو مولفه دیگر و در جامعه نیز" با بالاترین حد اعتماد بین ۳.۳۲ تا ۳.۵۷ در رتبه اول و پس از آن مولفه "کنترل اطلاعات" با حد اعتماد بین ۲.۸۶ تا ۳.۱۱ در رتبه دوم و در آخر مولفه "کتابخانه به عنوان مکان" با حد اعتماد بین ۲.۵۲ تا ۲.۷۹ در رتبه سوم قرار دارد.نتیجه گیری: سطح خدمات دریافتی کاربران کتابخانه در مولفه "اثر خدمت" در سطح حداقل انتظارها است و تفاوت معناداری با آن در سطح جامعه ندارد ولی خدمات دریافتی کاربران در مولفه "کتابخانه به عنوان مکان" تفاوت معناداری با سطح حداقل و حداکثر انتظارهای کاربران در جامعه دارد و بیش ترین میزان شکاف در حد کفایت نیز در این مولفه دیده می شود. در مولفه "کنترل اطلاعات" نیز سطح خدمات دریافتی کاربران از کتابخانه با سطح حداقل انتظارهای کاربران تفاوت معناداری ندارد ولی تفاوت آن با سطح حداکثر انتظار کاربران معنادار است.کلیدواژه: ارزیابی کیفیت خدمات، کتابخانه های دانشگاهی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، لایب کوالکلیدواژه ها
ارزیابی کیفیت خدمات, کتابخانه های دانشگاهی, دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول, لایب کوالاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.