کمی سازی و بازشناسی احساسات مبتنی بر تغییرات فیزیولوژیک

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME17_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 991
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز مجرد شفیعی

دانشگاه اصفهان، دانشکده فنی مهندسی، گروه مهندسی پزشکی

محمدرضا یزدچی

دانشگاه اصفهان، دانشکده فنی مهندسی، گروه مهندسی پزشکی

چکیده

احساسات در تمامی تجارب انسانی همچون انگیزش، ادراک، خلاقیت، توجه، آموزش و ارتباطات نقش اساسی دارد. از جمله روشهای کمی سازی خودکار احساسات که نسبت به تحلیل تصاویر چهره با پردازش صوت، توجه کمتری به آن شده است، نظارت بر تغییرات فیزیولوژیک به وسیله ثبت سیگنال های حیاتی است. احساسات مختلف همچون شادی، لذت، خشم و ناراحتی باعث تحریک سظیستم اعصاب خودکار و به دنبال آن تغییرات فیزیولوژیک به وسیله دو بخش سمپاتیک و پاراسمپاتیک می ود. بنابراین با بررسی تغییرات سیگنال های فعالیت الکتریکی قلب، رسانایی پوست، تنفس، فعالیت ماهیچه ای و غیره می توان احساسات را کمی سازی کرد. نتایج تحقیقات پیشین نشانگر حساسیت بالای این روش در برقراری همبستگی بین سیگنال های فیزیولوژیک و الگوهای عاطفی و در نتیجه الزام به رعایت محدودیت های خاص در تمامی مراحل این بازشناسی است. در این پژوهش سعی می گردد با برپایی آزمایشی مطمئن و ایجاد چهار وضعیت احساسی مشخص در سوژه ها و رعایت محدودیت های فوق در تمامی مراحل ثبت، پیش پردازش، استخراج ویژگی و انتخاب ویژگی های بهینه، چهار وضعیت احساسی با توجه به تغییرات فیزیولوژیک، دسته بندی شود. نتایج، باینگر توانایی متفاوت هر یک از سیگنالهای حیاتی در این بازشناسی است و می توان امید داشت با ترکیب این روش با روش های پیشین، به شاخص های بهتری برای کمی سازی عواطف دست یافت.

کلیدواژه ها

بازشناسی احساسات، سیگنال های فیزیولوژیک، سیستم اعصاب خودکار، پردازش سیگنال های فیزیولوژیک، ا نتخاب ویژگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.