ارزیابی محدوده فرکانسی کار شبکه حالت پایه مغز با استفاده از تحلیل ارتباطات کارکردی بوسیله سیگنال EEG حالت استراحت

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME17_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان مجیدی

قطب علمی کنترل و پردازش هوشمند، دانشکده برق و کامپیوتر، پردیس دانشکد

غلامعلی حسین زاده

قطب علمی کنترل و پردازش هومشند، دانشکده برق و کامپیوتر، پردیس دانشکد

چکیده

در این مقاله روشی جدید برای تعیین محدوده فرکانسی کار شبکه حالت پایه (پیش فرض) مغز (Default Mode Network) با استفاده از سیگنال الکتروانسفالوگراف (EEG) ارائه شده است. قبلاً با استفاده از روش های دیگر تصویر برداری کارکردی مانند FMRI محدوده فرکانسی کار این شبکه (فرکانسهای زیر 0.1 هرتز) شناسایی شده است ولی به دلیل گران بودن این روش، استفاده از EEG نه تنها ارزانتر بلکه سریعتر و بدلیل روزلوشن زمانی برتر آن قابل استماد تر می باشد. در این مطالعه محدوده کار فرکانسی شبکه حالت پایه را با استفاده از دو معیار اتصال بین نواحی بدست آورده ایم. برای این منظور شبکه حالت پایه و کل شبکه حالت استراحت به عنوان گراف های جهت دار فرض شده اند. سپس شدت ارتباطات این نواحی با استفاده از دو معیار هماهنگی تأخیری (lagged coherence) و هماهنگی فاز تأخیری (lagged phase synchronization) شناسایی و عددی (کمی) شده اند. محدوده ای از فرکانس که در آن بازدهی محلی و کلی گراف شامل اجزای شبکه حالت پایه بطور قابل توجهی بیشتر از سایر اجزای شبکه حالت استراحت می باشد. به عنوان محدوده فرکانسی کار شبکه حالت پایه در نظر گرفته شده است. این روش روی ثبت های 32 کاناله EEG از افراد سالم در حالت چشم بسته اعمال شده و محدوده فرکانس مورد بحث تعیین شده اند.

کلیدواژه ها

بازدهی کلی گراف، بازدهی محلی گراف، تخمین منابع مغزی، شبکه حالت پایه، EEG چند کاناله حالت استراحت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.