مدیریت تکامل و تحول معماری سیستم های اطلاعاتی در محیط پویای سازمان با رویکرد عاملیت
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: ICMHSR16_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 216
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
استاد گروه مدیریت دانشگاه ولی عصر رفسنجان(عج)، رفسنجان ، ایران
استاد گروه مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس، تهران ، ایران.
استاد گروه مدیریت صنعتی دانشگاه تربیت مدرس، تهران ، ایران.
چکیده
امروزه تنها توانایی طراح و برنامه نویس سیستم های اطلاعاتی ، عامل موفقیت و پذیرش یک سیستم نیست . با توجه به ورود ۱موضوعاتی نظیر پیچیدگی ، پویایی ، انعطاف پذیری ، یکپارچه سازی و سفارشی سازی سیستم ها در سازمان، بررسی عوامل تاثیرگذار محیطی بر روی شکل گیری و تحول این سیستم ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است . لذا درک چگونگی تکامل معماری سیستم های اطلاعاتی و اینکه چه نتایجی می توان از آن انتظار داشت چالش تحقیقاتی و اجرایی قابل توجهی به دنبال داشته ا ست . مدیران همواره از ساز و کارهایی برای اعمال ملاحظات گ سترده بر روی عامل های داخلی سازمان ا ستفاده می کنند، با این حال سازمان از عاملان ناهمگن با اهداف، هنجارها و ارزش های خاص و گاها متضاد تشکیل شده است . نکته مهم دیگر محیط پویای دور و نزدیک سازمان است که تاثیر چشمگیری در شکل گیری وتکامل معماری سیستم های اطلاعاتی داشته است .در این مقاله ضمن برر سی تاثیرات چندگانه محیط ، عامل و ف شارهای نهادی بر روی تکامل سی ستم های اطلاعاتی ، به برر سی یک مدلشبیه سازی موفق با موضوع تاثیر متقابل این عاملان بر روی سیستم های اطلاعاتی می پردازیم و با توجه به خلاء مشاهده شده دربررسی تاثیر نقش مدیر و حوزه صنعت در پژوهش های قبلی ، این دو عامل و نقش آنها را به عنوان بازیگران اصلی معماری سیستم های اطلاعاتی علی الخصوص در فضای کسب و کار کشور ایران بررسی خواهیم کرد. در این پژوهش از روش تحقیق سیستماتیک استفاده شده است و طبق مطالعات انجام شده نقش مدیر و نگاه وی به سیستم های اطلاعاتی به عنوان کاتالیزور فشارهای محیطی و نهادی عمل می نماید و می تواند باعث سرعت تکامل و تحول سیستم های اطلاعاتی یا افول سازمان و حذف آن از صنعت شود.کلیدواژه ها
سیستم های اطلاعاتی ، تئوری نهادی ، تئوری ساخت یابی ،فرا مدرنیه ، تئوری پیچیدگی انطباقیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.