شناسایی و ارزیابی علل روانشناختی موثر بر خرید اجباری در بین خریداران صنعت فروش تلویزیونی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مدیریت دانش و کسب و کارهای الکترونیکی با رویکرد اقتصاد دانش بنیان و هوشمندسازی
  • کد COI اختصاصی: MEBREA05_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان محمدی باجگیران

دانشجوی دکتری گروه مدیریت واحد تربت حیدریه دانشگاه ازاد اسلامی تربت حیدریه ایران

علی حسین زاده

استادیار گروه مدیریت واحد تربت حیدریه دانشگاه ازاد اسلامی تربت حیدریه ایران

وحید ثانوی گروسیان

استادیار گروه مدیریت واحد بجنورد، دانشگاه ازاد اسلامی، بجنورد ایران

چکیده

هدف از این پژوهش شناسایی و بررسی علل شخصیتی موثر بر خرید اجباری در بین خریداران صنعت فروش تلویزیونی بود. بر همین اساس این پژوهش در دو بخش کیفی و کمی انجام شد. در بخش کیفی از روش تحلیل تم استفاده شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار MaxQDA استفاده شده است. روش نمونه گیری، از نوع قضاوتی که در مجموع با انجام ۱۰ مصاحبه با اساتید و خبرگان حوزه های بازاریابی و فروش، مدیریت، جامعهشناسی و روانشناسی به اشباع رسید. در بخش کمی از تحلیل عاملی تاییدی و آزمون مدلسازی معادلات ساختاری برای آزمون میزان تاثیر علل روانشناختی بر پدیده خرید اجباری استفاده شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه از جامعه آماری خریداران تلویزیونی شهر مشهد گردآوری شد. تعداد ۳۸۴ پرسشنامه بر اساس جدول مورگان و براساس نمونه گیری تصادفی گردآوری شد. روایی پرسشنامه با استفاده از روایی صوری و محتوا و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت . نتایج بخش کیفی حاکی از ۳ مقوله بهبود ضعفهای روحی و روانی؛ مشکلات روحی و فکری فرد و دستیابی به حال روحی و روانی عالی برای علل روانشناختی بودند. همچنین ۲ مقوله خرید بدون فکر و سریع و خرید غیرمنطقی و احساسی برای پدیده خرید اجباری شناسایی شد. نتایج بخش کمی حاکی از آن بود که علل روانشناختی و پدیده خرید اجباری دارای همبستگی به مقدار ۰,۴۶۶ و معنادار در سطح ۰,۰۵ بود. میزان تاثیر علل روانشناختی بر خرید اجباری با ۰,۶۲ بود و با توجه به مقدار عدد معناداری ۶,۶۴ این تاثیر مورد تایید قرار گرفت.

کلیدواژه ها

علل روانشناختی، علل روانشناختی خرید اجباری، خرید اجباری، خرید بدون فکر، خرید احساسی و غیر منطقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.