طراحی معماری داخلی باغ کتاب مشهد با تاکید بر اهمیت حس مکان و تاثیر گذاری آن بر مخاطبین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مدیریت دانش و کسب و کارهای الکترونیکی با رویکرد اقتصاد دانش بنیان و هوشمندسازی
  • کد COI اختصاصی: MEBREA05_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدصادق رضوی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری داخلی، موسسه آموزش عالی فردوس، مشهد، ایران

عاطفه سریری

عضو هیئت علمی گروه معماری موسسه آموزش عالی اسرار، مشهد، ایران

وحیده عفیفی

مربی و عضو هیئت علمی گروه معماری موسسه آموزش عالی اسرار، مشهد، ایران

چکیده

علیرغم پیشرفتهای اخیر فناوری و فناوری، ظهور رسانه های بیشماری مانند رادیو، تلویزیون، ماهواره و بهویژه اینترنت، کتاب و کتابخوانی همچنان جایگاه ویژهای دارد. عناصر وابسته و مرتبط مانند فرم، رنگ، بافت و تلاش برای بهینه سازی فضا و دستیابی به کارایی و کارایی مناسب، معنا و مفهوم دارد و در طراحی داخلی کتابخانه، دغدغه های کاربران از مهم ترین نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. هر چه داده هایی که وارد ذهن فرد میشود کمتر و خالصتر باشد، زمان کمتری برای درک و تجزیه و تحلیل داده ها پس از رسیدن نیاز است، بنابراین برای طراحی داخلی کتابخانه باید از فرمهای معمولی استفاده کنیم، نه پیچیده. هنگام تطبیق فضای کتاب و کتابخانه با درک مکان باغ ایرانی، می توان گفت که سیستم معماری باغ ایرانی با طراحی معماری داخلی کتابخانه ترکیب می شود، علاوه بر سازمان دهی حواس پنج گانه، ایجاد تمرکز حواس انسان را نیز به همراه دارند. در این پژوهش سعی شده است به طراحی معماری داخلی باغ کتاب مشهد با تاکید بر اهمیت حس مکان بپردازیم. هدف این پژوهش ایجاد فضایی معمارانه در جهت تعامل فرهنگ و طبیعت می باشد که برای رسیدن به این از روش های مطالعات میدانی و کتابخانه ای استفاده کرده ایم. سوال اصلی پژوهش این است که چگونه بازآفرینی مولفه های فضایی باغ سازی ایرانی در طراحی معماری داخلی فضای کتابخانه می تواند موجب ایجاد حس مکان، ارامش و احترام متقابل انسان و محیط زیست شود؟ که در نهایت به این نتیجه رسیدیم که با توجه به تعاریف ارائه شده و وجود انواع ادراکات که حاصل تجارب مختلف و شخصیت ها و انگیزه های مختلف است، در صورتی که ایجاد محیط با توجه به توانایی های عاطفی و فکری متفاوت افراد شکل گیرد، تعامل مطلوبی بین قابلیت های این محیط و نیازهای فردی و مجموعه اقشار مختلف استفاده کنندگان آن برقرار می شود و بدین ترتیب با ایجاد ادراک آنها از جذابیت محیط، سطح هیجان مردم بالا می رود و محیط معنا و زیبایی پیدا می کند.

کلیدواژه ها

باغ کتاب، حس مکان، باغ ایرانی، معماری داخلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.