محیط به عنوان معلم سوم ودلالت های آن در برنامه درسی ایران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی مدیریت، روان شناسی و علوم رفتاری
- کد COI اختصاصی: ICISME07_124
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 131
نویسندگان
دکترای برنامه ریزی درسی ،دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران
کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه پیام نور واحد پردیس تهران، ایران
چکیده
طبیعت گرایی چنان که از معنای آن بر می آید، بر این فرض مبتنی است که طبیعت بنیاد واقعیت است . در حوزه تعلیم وتربیت دیدگاه طبیعت گرایانه به فلسفه ساختن گرایی باز می گردد که پارادایم ساختن گرایی معتقد است یادگیرنده در فرایند۱یادگیری خود به خلق دانش دست می زند و دانش براساس تعامل میان عوامل درونی (شناختی ) و بیرونی ( محیطی و اجتماعی ) شکل می گیرد (مهرمحمدی ،۱۳۸۸). اما در دو دهه گذشته در زمینه تعلیم وتربیت ، رویکردی باعنوان learning envirment در رجیو امیلیای ایتالیا به منصه ظهور رسیده که از تاکیدات قبلی طبیعت گرایان در مورد یادگیری پارا فراتر نهاده و از محیط به عنوان معلم سوم یاد کرده است ونقش اساسی برای محیط در یاگیری دانش آموزان قایل شده است . درواقع این رویکرد پایبند به هیچ برنامه درسی رسمی نیست و فقط به نیازهای کودک توجه می کند. حتی برنامه درسی روئیدنی نیز که تفکرات وایده های قبلی پشت آن وجود دارد مناسب این رویکرد نمی باشد ودر مجموع می توان گفت که این رویکرد طرفدار فرا برنامه درسی است . اما نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که که رویکر طبیعت به عنوان معلم سوم در برنامه درسی ایران به علت تمرکز گرایی شدید درتهیه و اجرا جایگاهی ندارد.کلیدواژه ها
محیط ، معلم سوم ، طبیعت گرایی ، برنامه درسیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.