بررسی علل عدم تمایل زوجین به فرزندآوری: یک مطالعه مروری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی بهداشت باروری و سلامت روان زنان
- کد COI اختصاصی: NCWRMH01_087
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 210
نویسندگان
کارشناسی روانشاسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فردوس، ایران
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فردوس، ایران
چکیده
مقدمه: فرزندآوری پدیده مهمی در حرکات جمعیتی و محور توسعه پایدار برای کشور، محسوب می شود. لذا عدم تمایل برای فرزندآوری و به دنبال آن کاهش میزان باروری دلایل و شاخص های مختلفی را به دنبال دارد. از سویی آگاهی از دلایل عدم تمایل به فرزند آوری برای داشتن یک سیاست گذاری جمعیتی موثر از اهمیت بالایی برخوردار است. فلذا مطالعه حاضر با هدف بررسی علل عدم تمایل زوجین به فرزندآوری انجام شد. روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مروری بود که علل عدم تمایل زوجین به فرزندآوری را بررسی کرد. برای دست یابی به مقالات مربوطه در پایگاه های اطلاعاتی ساینس دایرکت، گوگل اسکالر، پابمد، پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی(SID) و نورمگز و با استفاده از کلمات کلیدی فارسی فرزندآوری، عدم تمایل به فرزندآوری، عوامل بازدارنده فرزندآوری جست وجو در عنوان و چکیده مقالات منتشر شده انجام شد. یافته ها: در نتیجه جست وجوی اولیه،۳۴ مقاله وارد مطالعه شدند که بعد از بررسی و حذف مقالات تکراری، در نهایت ۱۴ مقاله نهایی برای بررسی جامع و استخراج داده ها انتخاب و تجزیه و تحلیل شدند. مطالعات انجام شده بر روی زوجین نشان داد عواملی مانند بیکاری، آینده شغلی فرزند، وضعیت اقتصادی،نداشتن درآمد کافی، رتبه شغلی و شغل زنان از مهم ترین دلایل ذکرشده از سوی زوجین برای عدم تمایل به فرزندآوری بودند. نتیجه گیری: به نظر می رسد مرتفع کردن مشکلات شغل و نیز اقتصادی (اشتغال و رکود اقتصادی) به عنوان مهمترین دلیل عدم تمایل به فرزندآوری، حتی بدون تصویب سیاست های تشویقی می تواند منجر به ازدیاد فرزندآوری شود. یافته های این مطالعه می تواند برای سیاست گذاران راهنمای مناسبی جهت رفع موارد فوق در فرزندآوری و افزایش جمعیت باشد.کلیدواژه ها
فرزندآوری، زوجین، عدم تمایل، موانع.مقالات مرتبط جدید
- دیدگاه ماماها در مراقبت اززنان باردار مبتلا به کووید - ۱۹ . مقاله کیفی با رویکرد تحلیل محتوا
- Inflammatory Biomarkers: The Hidden Triggers of Hot Flashes in Menopause
- Women’s sexual experience after hysterectomy: a qualitative study
- برر سی عوامل موثر در ایجاد انگیزه های فرزندآوری در بین زوج های دارایمشکل ناباروری و زوج های سالم (مطالعه موردی شهر شیراز)
- ارزشیابی برنامه آموزشی مهارتی پودمانی ناباروری ویژه متخصصان زنان و زایمان دربیمارستان های سطح ۲ کشور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.