گذار به نقش جنسی و باروری: نیازها و تجربیات دختران نوجوان متاهل ایرانی
محل انتشار: اولین همایش ملی بهداشت باروری و سلامت روان زنان
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 99
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCWRMH01_019
تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: سلامتی نسل آینده در این میان نگرانی های زیادی در مورد سلامت جنسی و باروری آنها وجود دارد. کنفرانس بین المللی جمعیت و توسعه بر اهمیت دسترسی دختران نوجوان به خدمات بهداشت باروری و مشاوره تاکید کرد. در ایران حدود ۲۴ درصد ازدواج های ثبت شده مربوط به دختران زیر ۱۹ سال است، در حالی که نیازهای سلامت جنسی و باروری آنها نادیده گرفته شده است. لذا این مطالعه با هدف شناسایی نیازهای باروری و جنسی دختران نوجوان متاهل انجام شد.
روش کار: داده ها از طریق مصاحبه فردی عمیق و نیمه ساختاریافته با ۳۶ شرکت کننده، شامل ۱۱ زن که در سن ۱۰ تا ۲۱ سالگی ازدواج کرده اند، دو مادر که دخترانشان در نوجوانی ازدواج کرده اند، و ۲۳ ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی و سیاست گذار به دست آمد. . شرکت کنندگان به روش نمونه گیری هدفمند با حداکثر تنوع انتخاب شدند. جمع آوری داده ها تا اشباع داده ها ادامه یافت. مصاحبه ها با روش تحلیل محتوای کیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. کدهای مشابه ادغام شدند و طبقه بندی فرعی انجام شد که به موجب آن دسته بندی های مشابه تا دسته بندی های اصلی ترکیب شدند.
یافته ها: نتایج پنج دسته اصلی را نشان داد: آماده سازی برای ازدواج، افزایش آگاهی و تصمیم گیری – قدرت گیری در مسائل سلامت جنسی و باروری، توسعه خدمات جنسی و باروری مناسب برای نوجوانان، ارائه خدمات مناسب بارداری و زایمان، و آماده سازی نوجوانان برای مادر شدن.
نتیجه گیری: نوجوانان بدون داشتن مهارت های زندگی یا آمادگی جسمانی و روانی، وارد زندگی زناشویی می شوند. آنها اغلب به دلیل فشارهای اجتماعی و عدم دسترسی به پیشگیری از بارداری باردار می شوند. بنابراین در کشورهایی مانند ایران که ازدواج زودهنگام زیاد است، خانواده ها، آموزش و پرورش و نظام سلامت باید بسترهای لازم را برای حمایت از این نوجوانان و ارائه خدمات متناسب و جامع سلامت جنسی و باروری فراهم کنند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شیرین الهویردیزاده
گروه مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری و سلامت روان زنان، علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
شهناز کهن
گروه مامایی، دانشکده پرستاری- مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران