بررسی ارتباط بین امید با کیفیت زندگی در زنان مبتلا به سرطان پستان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بهداشت باروری و سلامت روان زنان
  • کد COI اختصاصی: NCWRMH01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عسل رهبرزراعتی

دانشجوی مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، ، علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران دانشجوی مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری و سلامت روان زنان، علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

چکیده

هدف: سرطان سینه ممکن است بر کیفیت زندگی افراد تاثیر منفی بگذارد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین امید به زندگی با کیفیت زندگی در زنان مبتلا به سرطان پستان بود. روش ها: در یک مطالعه مقطعی، ۲۲۰ بیمار مراجعه کننده به مرکز انکولوژی بیمارستان بین المللی ولیعصر تبریز، به صورت در دسترس وارد مطاعه شدند. چهار پرسشنامه مشخصات دموگرافیک- بیماری، کیفیت زندگی نسخه ۱۲ سوالی، امید به روش خودگزارش توسط بیماران تکمیل گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ استفاده شد. نتایج: میانگین (انحراف معیار) سنی افراد ۴۱. ۴۴سال واکثریت متاهل بودند. میانگین (انحراف معیار) نمره کل امید و کیفیت زندگی کل به ترتیب ۳۸.۴۵ (۶.۱۵)، ۴۷.۹۹ (۱۰.۶۲) بود. در مدل رگرسیونی چند متغیره، نتایج نشان داد که ۳۰.۱% از تغییرات کیفیت زندگی وابسته به سه متغیر امید، وضعیت اشتغال و طول مدت تشخیص بیماری (۰.۳۸۸, P< ۰.۰۰۱= R۲adj) بود و امید بالاترین تاثیر را بر کیفیت زندگی داشت. نتیجه گیری: هرچه امید بالاتر باشد؛ کیفیت زندگی نیز مطلوب تر خواهد بود. در نتیجه امکان پاسخ دهی مناسب این بیماران نسبت به تحمل فشارها و استرس های ناشی از درمان بیماری بهبود می یابد و درمان های ارائه شده را بهتر پذیرفته و به آن عمل می کنند. لذا بهتر است برای این بیماران کلاس های آموزشی در جهت ارتقاء کیفیت زندگی و امید به زندگی برنامه ریزی های مناسب انجام شود.

کلیدواژه ها

امید، کیفیت زندگی، سرطان، پستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.