افزایش خواص مکانیکی فولاد رسوب سخت مارتنزیتی 4-17 PH بدون مس با عملیات حرارتی
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس شکل دهی فلزات و مواد ایران
- کد COI اختصاصی: MATFORM04_093
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1235
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی مواد، دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشیار مهندسی مواد، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
کارشناس ارشد مهندسی مواد
چکیده
فولادهای زنگ نزن رسوب سخت، آلیاژهای آهن-کروم-نیکل می باشند که شامل عناصر رسوب سختی نظیر مس، آلومینیم، تیتانیم و نایبیوم می باشند. بهبود خواص مکانیکی با رسوبگذاری یک فاز ثانویه صورت می گیرد. این فاز شامل ذرات ریز ترکیبات بین فلزی می باشد. خواص استحکامی نهایی این فولادها با عملیات حرارتی بدست می آید. خواص مکانیکی و داکتیلیتی مناسب همراه با مقاومت به خوردگی خوب این فولادها باعث استفاده وسیعی از آنها در صنایع دریایی، پتروشیمی، نفت و مخصوصا صنایع هوافضا شده است. فولاد مورد بررسی در این تحقیق، یک نوع فولاد 4-17 PH بدون حضور عنصر مس می باشد. عدم وجود مس و حضور نایبیوم، در ترکیب باعث افزایش خواص شکل پذیری، ماشینکاری و عدم تشکیل رسوبات بین فلزی مضر( بطور عمده رسوبات مس) شده است. ازطرفی، عدم تشکیل رسوبات مس باعث افت استحکام می گردد، لذا افزایش استحکام تنها با اعمال سیکل عملیات حرارتی مناسب امکان پذیر می باشد. در این تحقیق پس از آلیاژسازی و ریخته گری دقیق این فولاد، تاثیر دمای پیرسختی و محیطهای سرد کردن در سیکلهای عملیات حرارتی مختلف مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان می دهد که با انجام پیرسختی در دمای 300°C همراه با سرد کردن در محیط روغن بعلت تشکیل رسوبات ریز نایبیومی، حداکثر سختی و استحکام بدست می آید.کلیدواژه ها
فولاد زنگ نزن رسوب سخت، پیرسختی، نایبیوم، 4-17 PHمقالات مرتبط جدید
- استفاده از دانش بومی مردم محلی در مدیریت پایدار منابع جنگلی و حفاظت ازتنوع زیستی
- کاربرد واقعیت مجازی و شبیه سازها
- رفتار مکانیکی سازه های هوشمند تقویت شده با آلیاژهای حافظه دار
- طراحی و ساخت اولین اتوبوس هیبرید الکتریکی خاورمیانه؛ مسیری به سوی ایرانی با هوای پاک
- توسعه و فناوریهای نیروگاه های گرمایی خورشیدی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.