بررسی تاثیر روش تدریس ساختن گرایی بر پیشرفت تحصیلی درس ریاضی دانش آموزان پایه سوم ابتدایی ناحیه ۱ شهر اورمیه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و علوم اجتماعی در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: PESSHCONF01_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بسنا بیگزاده

کارشناسی ارشد آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد اورمیه

فرزانه قمری

کارشناسی ارشد آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد اورمیه

هاله رضازاده

کارشناسی مترجمی زبان، دانشگاه پیام نور ارومیه

مریم شجاع

کارشناسی مهندسی صنایع، دانشگاه پیام نور ارومیه

لیلا گرامیاری

کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه ارومیه

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر روش تدریس ساختن گرایی بر پیشرفت تحصیلی درس ریاضی دانش آموزان دختر پایه سوم ابتدایی ناحیه ۱ شهر ارومیه بود. جامعه آماری این تحقیق کلیه دانش آموزان دختر پایه سوم ابتدایی ناحیه یک شهر ارومیه به تعداد ۳۶۲۱ نفر که در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ مشغول به تحصیل بودند. روش نمونه گیری در این پژوهش نمونه گیری در دسترس بود. ۴۸ نفر از دانش آموزان به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و در قالب دو گروه ۲۴ نفره قرار گرفتند این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر کنترل تحقیق بر متغیرها، تحقیق شبه تجربی است. ابزار گردآوری اطلاعات آزمون محقق ساخته پیشرفت تحصیلی بود. داده ها با استفاده از آزمون t همبسته و آنالیز کواریانس یک طرفه مورد تحلیل آماری قرار گرفت نتایج آزمون نشان داد که بین میزان پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در درس ریاضی بوسیله روش تدریس ساختن گرایی با دانش آموزانی که با استفاده از روش تدریس سنتی آموزش دیده اند، تفاوت معناداری وجود دارد. با توجه به این یافته ها پیشنهاد می گردد که معلمان در فرایند تدریس خود از روش ساختن گرایی بهره گیرند. هم چنین در راستای بکارگیری این روش تدریس وزارت آموزش و پرورش می تواند با تدوین مسائل و فعالیت های متناسب و کاربردی در قالب درسنامه یا با ایجاد تغییراتی در کتب درسی راهنمای معلمان در بهبود شیوه های آموزش و تدریس موثرتر باشد.

کلیدواژه ها

ساختن گرایی، پیشرفت تحصیلی، دوره ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.