CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی و اولویت بندی موانع موثر بر رشد و توسعه اقتصادی در مناطق آزاد تجاری (مطالعه موردی: منطقه آزاد تجاری-صنعتی اینچه برون)

عنوان مقاله: شناسایی و اولویت بندی موانع موثر بر رشد و توسعه اقتصادی در مناطق آزاد تجاری (مطالعه موردی: منطقه آزاد تجاری-صنعتی اینچه برون)
شناسه ملی مقاله: IEMAECONF01_094
منتشر شده در اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، مهندسی صنایع، حسابداری و اقتصاد در علوم انسانی در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم زیارتبان - گروه حسابداری، واحد علی آبادکتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آبادکتول ، ایران
آرش نادریان - گروه حسابداری، واحد علی آبادکتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آبادکتول ، ایران

خلاصه مقاله:
این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی موانع موثر بر رشد و توسعه اقتصادی در منطقه آزاد تجاری-صنعتی اینچه برون با استفاده از روش سلسله مراتبی AHP انجام شده است. روش تحقیق توصیفی، پیمایشی از نوع اکتشافی است و تیم تصمیم شامل کارشناسان و متخصصین فعال در زمینه مناطق آزاد تجاری اقتصادی به تعداد ۱۵ نفر می باشند که پرسشنامه مقایسات زوجی را پر نمودند. در نوبت اول معیارها و زیرمعیارهای موانع موثر بر رشد و توسعه اقتصادی در منطقه آزاد تجاری-صنعتی اینچه برون از مقالات، کتب و نظر متخصصان لیست شد و بعد از پر نمودن پرسشنامه شناسایی، معیارهای اصلی و فرعی شناسایی شدند. در نوبت دوم معیارها و زیرمعیارهای شناسایی شده را با استفاده از پرسشنامه استاندارد مقایسات زوجی و نرم افزار خبره رتبه بندی انجام گرفت. سپس با استفاده از روش های ریاضی در سه گام مرتبط با AHP این معیارها و زیرمعیارهای آن توسط نظر کارشناسان خبره رتبه بندی شدند. در معیارهای اصلی، معیار موانع داخلی با وزن ۰.۶۷۳ در رتبه اول اهمیت و بعد از آن معیار موانع خارجی با وزن ۰.۳۲۷ در رتبه دوم اهمیت قرار گرفته اند. زیرمعیارهای کم رنگ شدن مشوق های مالیاتی با وزن نهایی ۰.۰۸۱ در رتبه اول، عدم سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان و عدم توسعه زیرساختهای مناطق آزاد با وزن نهایی ۰.۰۷۵ در رتبه دوم اهمیت، عدم تضامین سرمایه گذاری و بالا بودن ریسک سرمایه گذاری با وزن نهایی ۰.۰۷۳ در رتبه سوم اهمیت، عدم توسعه متوازن و زیرمعیار عدم شکل گیری مدیریت یکپارچه با وزن نهایی ۰.۰۷۱ در رتبه چهارم اهمیت و همین طور به ترتیب تا زیرمعیار عدم دفاتر نمایندگی و فروش در خارج کشور و نداشتن مشوق خوب صادراتی، تحریم و عدم کسب گواهینامه کیفی و عدم جذب سرمایه گذاری خارجی و کوچک بودن سازمان های داخلی در مقابل خارجی با وزن نهایی ۰.۰۳۸ و ۰.۰۳۵ و ۰.۰۳۲ در رتبه دهم، یازدهم و دوازدهم قرار گرفته است.

کلمات کلیدی:
شناسایی و اولویت بندی، موانع موثر بر رشد و توسعه اقتصادی، مناطق آزاد تجاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2025754/