نقش محافظه کاری در افشای سود
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، مهندسی صنایع، حسابداری و اقتصاد در علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: IEMAECONF01_055
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 181
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی رشته حسابداری، دانشگاه فنی و حرفه ای دخترانه ولیعصر (عج)، تهران، ایران
دانشجوی کارشناسی رشته حسابداری، دانشگاه فنی و حرفه ای دخترانه ولیعصر (عج)، تهران، ایران
استادیار گروه حسابداری ، دانشگاه فنی حرفه ای دخترانه ولیعصر (عج) ،تهران ، ایران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر نقش محافظه کاری در افشای سود است. روش پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلیمیشود. موارد افشاشده مدیریت، منبع ارزشمند و پنهانی از اطلاعات برای سرمایه گذاران تلقی میشوند.مطالعات اخیر حاکی از این مطلب است که سودهای حسابداری، محافظه کارانه هستند. به گفته دیگر سودهاتمایل دارند اخبار بد (بازده منفی سهام) نسبت به اخبار خوب (بازده مثبت سهام) به موقع تر گزارششوند. تسریع در شناسایی اخبار بد میتواند برانگیزه مدیریت تاثیرگذار باشد و مدیران هزینه هایآتی دعاوی را در پیش بینی سود خود در نظر گیرند. ممکن است محافظه کاری با جایگزینی گستردهاطلاعات نامتقارن بین مدیران و ذینفعان، بر استراتژی پیش بینی سود تاثیرگذار باشد، محافظه کاریبا تسریع در افشای اخبار بد مربوط به سود، محدوده اطلاعات نامتقارن را کاهش میدهد. به طور کلیمیتوان چنین نتیجه گرفت که انتخاب رویه های حسابداری محافظه کارانه، میتواند اعتبار نتایج گزارش شدهحسابداری را افزایش دهد. بسیاری از محققان بر این باورند که افشاهای غیر دقیق، از بی اطمینانی مدیریتسرچشمه می گیرد و در مقایسه با اطلاعات افشاشده دقیق، افشاهایی با میزان اعتبار کمتر قلمداد میشوند.مطالعات تجربی پیشین تایید کرده اند برداشت سرمایه گذاران این است که اطلاعات پیش بینی شدهدقیق اعتبار بیشتری از اطلاعات پیش بینی شده غیر دقیق دارد. چنانچه اطلاعات پیش بینی شدهمدیران، از دقت لازم در پیش بینی برخوردار نباشد، به منزله اطلاعات نادرست تلقی میشود و میزاناعتبار اطلاعات افشاشده آنان، نزد سرمایه گذاران کاهش خواهد یافت. از سوی دیگر باید توجه داشت کههرچه درجه محافظه کاری مدیران بیشتر باشد، تمایل آنها برای افشای پیش بینی ها کمتر شده و به تبعآن، از دقت پیش بینی سود کاهش می یابد. پیش بینی های سود می تواند بر ارزش شرکت در بازار اوراقبهادار تاثیرگذار باشد و در این میان، محافظه کاری باعث می شود مدیران با محدودیت بیشتریسودهای آتی را پیش بینی کرده و نتوانند برخی از منافع را در پیش بینی های خود اعمال کنند.کلیدواژه ها
محافظه کاری، افشای سود، سود حسابداریمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.