نقش هموارسازی سود و مدیریت سود در مقابل تضاد منافع سهامداران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، مهندسی صنایع، حسابداری و اقتصاد در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: IEMAECONF01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مبینا شاهبازی

دانشجوی کارشناسی حسابداری دانشکده فنی و حرفه ای دختران ولیعصر (عج)

نگین هاشمی

دانشجوی کارشناسی حسابداری دانشکده فنی و حرفه ای دختران ولیعصر (عج)

امید آرمون

استادیار دانشکده فنی و حرفه ای دختران ولیعصر (عج)

چکیده

امروزه مرز موجود بین گرایشات علمی برداشته شده و علوم مختلف به دلیل پیچیدگی و بار علمی زیاددر یکدیگر ادغام شده و یا مکمل هم گشته اند. حسابداری در قرن حاضر برخلاف گذشته، دانشیتوصیفی –تحلیلی است که معاملات و رویدادهای دارای اثر مالی بر واحدهای اقتصادی را توصیف وتحلیل می کند. در جهان امروز رد پای رفتار انسانی در تهیه و ارائه گزارش های مالی ثابت شده است.نمونه این رفتارها، رفتارهای سیاسی مدیران است. ریشه اصلی آن نیز تضاد منافع موجود بین مدیران واستفاده کنندگان برون سازمانی از اطلاعات مالی است که از تئوری نمایندگی سرچشمه می گیرد.تصمیمات گرفته شده توسط مدیران لزوما با خواسته ها و آرزوهای سهامداران منطبق نیست. هر طرفبرای اینکه عاقلانه رفتار کنند اقداماتی را انجام می دهد که برای خودش سودمند باشد، بی آنکه لزومانفع طرف دیگر را به حساب آورد. بنابر تئوری نمایندگی یک شرکت جایی است برای اجتماع ذینفعانمختلفی که هر یک اطلاعات، بازده و مطلوبیت های منحصر به فرد خود را دارند. اعتباردهندگان وسهامداران دو گروه عمده از ذینفعان هستند. این ذینفعان برای حفاظت از منافع خویش و در راستایکنترل تضاد منافع، اقدام به انعقاد قراردادهایی با دیگر ذی نفعان می کنند. در این مقاله ابتدا نظریه هایمربوط به مدیریت سود و هموارسازی سود را توضیح داده، سپس تضاد منافع سهامداران و عوامل موثر برآن را توضیح داده است. این مقاله به بررسی تاثیر تضاد منافع آنان بر توزیع سود می پردازد.

کلیدواژه ها

مدیریت سود ، هموارسازی سود ، تضاد منافع ، سهامداران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.