اثر کسر حجمی ذرات تقویت کننده بر رفتار چگالش کامپوزیت Al-SiC در شکل دهی گرم و سرد تک محوری

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس شکل دهی فلزات و مواد ایران
  • کد COI اختصاصی: MATFORM04_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1095
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا حفیظ پور

مربی، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

عبدالرضا سیم چی

دانشیار، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف

داوود نجفی

کارشناس دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

در این پژوهش اثر دمای شکل دهی و ذرات تقویت کننده SiC بر رفتار چگالش کامپوزیت پودری زمینه آلومینیومی مورد بررسی قرار گرفته است. ذرات تقویت کننده کاربید سیلیسیم با متوسط اندازه ذرات 18 میکرون و درصدهای 5 و 10 و 20 مورد استفاده قرار گرفت. با استفاده از نتایج چگالی، سنجی، اثر دمای شکل دهی و ذرات تقویت کننده بر مکانیزم چگالش پودرهای کامپوزیتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش درصد حجمی ذرات تقویت کننده و به تبع آن تشکیل شبکه هایی گسترده از ذرات SiC، منجر به عدم سیلان زمینه بداخل حفره ها شده و از چگالش بیشتر ممانعت می کند. با افزایش دمای شکل دهی، تنش تسلیم زیمنه آلومینیمی کاهش یافته و قابلیت تقزز فرم آن بهبود می یابد، در نتیجه پر شدن حفره ها و فضاهای خالی ما بین ذرات سخت سرامیکی بطور مناسب تری صورت می گیرد. بررسی علمی اثر کسر حجمی ذرات SiC در شکل دهی سرد و گرم نیرز با استفاده از معادلات متارکم سازی خطی و غیر خطی Panelli-Filho و Cooper-Eaton صورت گرفت. نتایج مدلهای ریاضی نشان داد که پرس گرم د رنمونه های کامپوزیتی، علاوه بر بهبود تغییر فرم پلاستیک زمینه، منجر به افزایش سهم مکانیزم آرایش مجدد ذرات نیز می شود. با استناد به ضرایب معادلات مذکور، مکانیزم چگالش پودرهای کامپوزیتی در شکل دهی سرد و گرم تک محوری مورد بحث و تحلیل قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

کامپوزیت Al-SiC، متالورژی پودر، پرس گرم، معادلات متراکم سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.