تحلیل تغییرات زمانی جزیره حرارتی شبانه سطوح شهری با استفاده از سنجنده مادیس (مطالعه موردی:استان خوزستان، شهرستان دزفول)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی دانشجویان جغرافیا و علوم زمین ایران
- کد COI اختصاصی: GEOECD02_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 203
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آب و هواشناسی (تغییر اقلیم). دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
چکیده
رشد جمعیت، گسترش فضای شهری و تغییر کاربری اراضی، باعث تفاضل دمایی میان شهر و مناطق حومه شده است. در تحقیق انجام شده با استفاده از محصول MOD۱۱A۲.۰۰۶ از سنجنده مادیس به برسی جزیره حرارتی شبانه سطوح شهری، از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۲۱ در شهرستان دزفول پرداخته شده است. همچنین با استفاده از آزمون من-کندال روند تغییرات جزیره حرارتی برسی گردید. نتایج نشان داد، جزیره حرارتی شبانه سطوح شهری، در تمام ماه های سال، مقادیر مثبت را به خود اختصاص داده است و در ماه های مختلف دارای شدت و ضعف می باشد، به طوری که حداکثر آن مربوط به ماه ژوئن با ۵/۸۴ و مه با ۵/۳۴ درجه سلسیوس می باشد. همچنین حداقل جزیره حرارتی به ماه های دسامبر با ۲/۴۵ و فوریه با ۲/۷۳ درجه سلسیوس تعلق دارد. یافته ها حاکی از روند افزایشی مثبت جزیره حرارتی برای ماه های ژانویه تا اکتبر و روند منفی آن در نوامبر و دسامبر می باشد. در این تحقیق همچنین مقایسه ای میان تغییرات دمای سطحی شبانه در پوشش های آبی، خاکی و سازه ها صورت گرفت که نتایج نشان دهنده تفاوت دمایی در پوشش ها و زمان های مختلف می باشد.کلیدواژه ها
جزیره حرارتی شبانه، دمای سطحی، سنجنده مادیس، سطوح شهریمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.