شبیه سازی ترکیبی تزریقی امتزاجی گازSolvent دریک میدان نفتی با هدف بهینه سازی پارامترهای تولید و تزریق
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی نفت ،گاز و پتروشیمی
- کد COI اختصاصی: NCOGP02_389
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 704
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه ایران
چکیده
نیاز روزافزون به نفت از یک طرف و کاهش ذخایر قابل تولید از طرف دیگر، لزوم استفاده از روش های ازدباد برداشت برای افزایش ذخایر تولید را امری اجتناب ناپذیر ساخته است. تزریق گاز امتزاجی از روش های متداول ازدیاد برداشت می باشد. یکی از پارامترهای بسیار مهم که در طراحی سیستم تزریق امتزاجی نقش بسزایی دارد ٬ حداقل فشار امتزاجی (MMP) است که با استفاده ازروش های آزمایشگاهی، روابط تجربی، شبیه سازی رایانه ای و حل های تحلیلی می توان این پارامتر را محاسبه کرد. در این مطالعه به بررسی تزریق گاز بصورت امتزاجی در یک میدان نفتی واقع در جنوب غرب ایران پرداخته شده است. برای انجام اینبررسی ابتدا توسط نرم افزار PVTi ، مدل حالت سیال میدان ساخته شده است، سپس به منظوربدست آوردن حداقل فشارامتزاجی ازشبیه سازلوله قلمی اکلیپس استفاده شده و فشارامتزاجی برای گاز SOLVENT به دست آمد. سپس بااستفاده ازمعادله حالت به دست آمده توسط نرم افزار PVTi ، مدل دینامیکی میدان توسط نرم افزار اکلیپس ۰۳۳ تهیه گردیده وتاثیرات تزریقگاز SOLVENT درلایه های نفتی درمیزان برداشت نفت بررسی ومقایسه شدند و سپس ازبین سناریوهای تعریف شده، بهترین سناریوازنظر بیشترین درصد بازیافت نفت انتخاب شد و تاثیرتزریق گازهای SOLVENT و 2CO به صورت همزمان مقایسه گردید. در ساختن مدل از اطلاعات واقعی میدان مذکور استفاده شده و در پایان نتایج مربوط به تزریق گاز بصورت امتزاجی مورد بررسی قرار گرفته است.کلیدواژه ها
تزریق امتزاجی ٬شبیه سازی عددی ٬ حداقل فشار امتزاجی ٬ Solventمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.