اهمیت کیو آرکد و بررسی آن در کتاب فیزیک دهم ایران و ترکیه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش ملی آموزش علوم تجربی
  • کد COI اختصاصی: NCSEC03_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم صابرنیا

مربی، کارشناسی ارشد فیزیک گرایش اتمی مولکولی، دانشگاه یزد /دبیر رسمی آموزش و پرورش

چکیده

این مطالعه ضمن معرفی کیوآرکدها و موارد کاربردشان در آموزش، با هدف مقایسه کارکرد و اثر بخشیکیوآرکدها در کتاب فیزیک دهم ایران چاپ ۱۴۰۱ و ترکیه چاپ ۲۰۲۱ براساس الگوی مفهومی مقایسه انجامشده است. جامعه آماری پژوهش، کتاب درسی فیزیک پایه دهم دو کشور مذکور بود که کل جامعه به روشسرشماری به عنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفته است. واحد تحلیل کیوآرکدهای موجود در بخش هایمختلف دو کتاب بوده است. نتایج حاصله حاکی از آن است که میزان توجه به کیوآرکدها در کتاب فیزیکدهم دو کشور مذکور با هم متفاوت است. کتاب فیزیک ترکیه از کیوآرکدها به صورت کارآمدتری در کتابدرسی فیزیک استفاده کرده است. نتایج به دست آمده از این تحقیق می تواند در ضمن معرفی روش های نوینتدریس مبتنی بر استفاده از کیوآرکدها به معلمان، به مولفان کتاب های درسی فیزیک و سایر رشته ها در جهتهمگام سازی کتاب های درسی با تحولات جدید کمک نماید .

کلیدواژه ها

کیوآرکد، فیزیک، پایه دهم، ایران ، ترکیه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.