تاثیر زیباسازی محیط مدرسه بر خلاقیت و اشتیاق تحصیلی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین همایش ملی آموزش علوم تجربی
- کد COI اختصاصی: NCSEC03_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 200
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور
چکیده
مقدمه : امروزه با توجه به آموزش هایی که در مدرسه صورت می گیرد و آموزش نقش پررنگ تری نسبت به پرورش دارد ، دانشآموزان از لحاظ اخلاقی به مراتب نسبت به نسل های قدیمی افت کرده اند.یکی از مهم ترین مباحثی که امروزه دانش آموزان نیازدارند تا با داشتن آن بتوانند روحیه و اشتیاق خود در مدرسه را بالا ببرند ، زیبایی های محیط مدرسه است .هدف از انجام پژوعشحاضر بررسی اثر بخشی زیبایی و زیباسازی محیط مدرسه بر خلاقیت و اشتیاق تحصیلی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی بود.روش ها: این پژوهش به شیوه نیمه آزمایشی و بهره گیری از روش آمیخته با طرح پیش آزمون و پس آزمون با در نظر گرفتنگروه کنترل انجام گرفته است . جامعه مورد مطالعه دانش آموزان دختر پایه ششم ابتدایی در سال تحصیلی ۱۴۰۲ _ ۱۴۰۳ دردبستان یاس شهر اصفهان بود . شیوه نمونه گیری مبتنی بر تعیین تصادفی یک کلاس به عنوان گروه آزمایشی ۲۱ نفر و یکگروه به عنوان گواه ۱۹ نفر در نظر گرفته شده اند. داده های این پژوهش با استفاده از نرم افزار spss در قالب داده های آمارتوصیفی (میانگین و انحراف معیار) و داده های آمار استنباطی (آزمون تحلیل کوواریانس) به تجزیه و تحلیل پرداخته شده است.یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که آموزش زیبایی و زیبا سازی محیط مدرسه بر خلاقیت و اشتیاق دانش آموزان به صورت قابلتوجهی تاثیرگذار است و رابطه معنادار وجود دارد. با در نظر گرفتن این امر که اختلاف آنچنانی میان نتایج گروه گواه و گروهآزمایش وجود نداشت با این حال میانگین گروه آزمایش در پایان دوره ۳۳ / ۱۶ و میانگین گروه گواه ۹۴ / ۱۳ بود ، که این نتایجنشانگر این است که وقتی دانش آموزان در معرض آموزش زیبایی و زیبا سازی قرار بگیرند به مراتب بر خلاقیت و اشتیاق تحصیلیدانش آموزان تاثیر گذارتر است.نتیجه گیری :دانش آموزان با آموزش هایی که از سوی معلمان هنر و پایه تحصیلی خود دیدند ، به صورت ۶ جلسه کلاس و محیطمدرسه خود را از قالب یک محیط سرد و بی روح خارج کرده و به محیطی سرگرم کننده و جذاب برای خود و دوستان تبدیلکردند.کلیدواژه ها
دانش آموزان ، زیباسازی ،خلاقیت ، اشتیاقمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.