اثر فایتوزوم حاوی عصاره چای سبز بر عملکرد رشد، لاشه، ایمنی، فراسنجه های خونی و آنتی اکسیدانی و جمعیت باکتریایی ایلئوم جوجه های گوشتی
محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 55، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 68
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJAS-55-1_008
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1403
چکیده مقاله:
هدف از این مطالعه، مقایسه اثرات تغذیه ای فایتوزوم حاوی عصاره چای سبز و عصاره آن بر عملکرد رشد، لاشه، فراسنجه های خونی، پاسخ های ایمنی، وضعیت آنتی اکسیدانی، جمعیت باکتریایی ایلئوم و بیان ژن اینترفرون گاما بود. ۳۷۵ قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس ۳۰۸ به طور تصادفی به ۵ تیمار، ۵ تکرار و ۱۵ قطعه جوجه در هر قفس تقسیم شدند. تیمارها شامل ۱- جیره پایه (شاهد منفی)، ۲- جیره پایه + ۱۰/۰ گرم بر کیلوگرم آویلامایسین، ۳- جیره پایه + ۶۰/۰ گرم بر کیلوگرم سالینومایسین، ۴- جیره پایه + ۴۰۰ میلی لیتر بر کیلوگرم عصاره چای سبز و ۵- جیره پایه + ۳۰۰ میلی لیتر بر کیلوگرم فایتوزوم عصاره چای سبز بودند. تیمارهای آزمایشی اثری بر عملکرد رشد و لاشه نداشتند (۰۵/۰P>). مالون دی آلدهید، تری گلیسرید، کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی پایین پلاسما تحت تاثیر فایتوزوم عصاره در مقایسه با شاهد کاهش یافت (۰۵/۰P<). عیار آنتی بادی بر علیه گلبول های قرمز خون، ایمنوگلوبین G و ایمنوگلبولین M در جوجه های مصرف کننده مکمل فایتوزوم در مقایسه با شکل عصاره در ۲۸ روزگی افزایش یافت (۰۵/۰P<). استفاده از عصاره چای سبز جمعیت باکتریایی اشرشیاکلی را در مقایسه با آویلامایسین کاهش و جمعیت لاکتوباسیل ها را در مقایسه با سالینومایسین افزایش داد (۰۵/۰P<). بیان ژن اینترفرون گاما در طحال جوجه هایی که مکمل فایتوزوم را دریافت کردند در مقایسه با مصرف عصاره بالاتر بود (۰۵/۰P<). به طورکلی، فایتوزومه کردن عصاره چای سبز کارایی یکسانی در مقایسه با عصاره چای سبز معمولی بر فراسنجه های مورد ارزیابی نشان داده و می تواند به عنوان جایگزین در کاهش مصرف عصاره های گیاهی در تغذیه طیور مورد استفاده قرارگیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کیوان جلوه
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
مجید متقی طلب
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
مهرداد محمدی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :