ارزیابی فیلوژنتیکی و سرولوژیکی متاپنوموویروس پرندگان در گله های ماکیان گوشتی استان قزوین

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 37، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_VTJ-37-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی قلی زاده گیگلو

گروه بهداشت دام، طیور و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

فروغ طلازاده

دانشیار،گروه بهداشت دام، طیور و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

رمضانعلی جعفری

گروه بهداشت دام، طیور و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

آرش قلیانچی لنگرودی

گروه میکروبیولوژی و ایمنی شناسی ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ، تهران ، ایران

چکیده

متاپنوموویروس پرندگان یک پاتوژن مهم در بوقلمون و ماکیان محسوب می شود که مسئول ایجاد عفونت های حاد دستگاه تنفسی فوقانی و سندرم تورم سر است. به علاوه سبب خسارات اقتصادی قابل توجهی در جوجه های گوشتی و گله های بوقلمون به ویژه در همراهی با عفونت های ثانویه می شود. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی فیلوژنتیکی و ژنوتایپینگ متاپنوموویروس پرندگان همچنین بررسی میزان شیوع متاپنوموویروس پرندگان به روش الایزا در گله های گوشتی استان قزوین بود. از میان ۲۰ گله ی گوشتی در سنین ۳ الی ۵ هفتگی ، تعداد ۱۲۰ نمونه سرم و ۲۰۰ نمونه سوآب نای، بافت نای و ریه از گله های دارای علائم تنفسی و تورم سر جمع آوری شد. ۵/۶۲درصد نمونه ها با آزمون الایزا مثبت گردید. این مطالعه اولین گزارش بررسی سرولوژیکی متاپنوموویروس پرندگان در استان قزوین می باشد. در نمونه های کلینیکی نیز آزمایش RT-PCR بر اساس ژن N متاپنوموویروس در ۶ گله (۳۰%) از ۲۰ گله مثبت بودکه تعیین تیپ نمونه های مثبت با ژن G بیانگر این می باشد که نمونه های مثبت متعلق به تحت تیپ B ویروس است. بر اساس نتایج سرولوژی و مولکولی، ماکیان گوشتی در استان قزوین در معرض عفونت با متاپنوموویروس پرندگان می باشند و از این رو در بروز سندرم های تنفسی در گله های ماکیان گوشتی در این منطقه بایستی مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

ارزیابی فیلوژنتیکی, بررسی سرمی, متاپنوموویروس پرندگان, RT-PCR, الایزا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.