ویژگیهای ژئوشیمیایی چینه های فامنین در ایران(برش میغان) و مراکش(برشهای مراکیب و بو)

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: فصلنامه علوم زمین، دوره: 16، شماره: 62
  • کد COI اختصاصی: JR_GSJ-16-62_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمود حسینی نژاد

دانشکده علوم زمین، دانشگاه علوم پایه دامغان، دامغان، ایران

مهدی یزدی

گروه زمین شناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

قدرت الله ترابی

گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

تعدادی  نمونه آهنی شده  از چینه های فامنین ایران و مراکش جمع آوری شد. این نمونه ها تحت آزمایش فعالیت نوترونی (AAN) واقع شده و برخی اطلاعات درباره تغییرات ژئوشیمیایی پس از رسوب گذاری آنها به دست آمد. نمونه های جمع آوری شده  شامل گرهکهای آهنی شده  و قطعاتی از بازوپایان، گونیاتیتها و شکم پایان  از انتهای سازند خوش ییلاق در منطقه میغان  در ایران  و راس عضو H  از برش  بو تسرفین در مراکش است. بر اساس اطلاعات به دست آمده  از آزمایش فعالیت نوترونی(NAA) نمونه های جمع آوری  شده برشهای فوق با هم مقایسه شدند. بر اساس این مقایسه،  شباهت گسترده ای  بین نهشته های فامنین ایران  و مراکش از نظر ترکیب شیمیایی و عناصرکمیاب(دی اکسید تیتانیم و لوتسیوم) به دست آمد. همچنین تشابه بین شکل، بافت عمومی  و جنس بلورها در نمونه های هر دو کشور آشکار شد. به نظر می رسد بلورهای آهنی در نمونه ها، در ابتدای رسوب گذاری به شکل پیریت بوده  و در نهایت به هماتیت تبدیل شده است.  به احتمال زیاد  محیط رسوبی  در ابتدا ژرف  وکم اکسیژن  بوده  و سپس در اثر بالا آمدگی کف حوضه،  به  یک  محیط کم ژرفا  و اکسیژن دار تبدیل  شده است.

کلیدواژه ها

گرهکهای آهنی, میغان, بو, خوش ییلاق

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.