بررسی منظر شهری با هدف تامین آسایش اقلیمی؛ مورد پژوهی: فاز دوم شهر جدید پرند

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه معماری سبز، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_GRAR-10-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه پاکدامن

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه خاتم، تهران، ایران

مهناز رضایی

استادیار گروه معماری، دانشگاه خاتم، تهران، ایران (نویسنده مسئول)

چکیده

امروزه با توجه به اهمیت منظر شهری و تاثیرات آن بر جامعه جهانی، داشتن یک منظر شهری نوین یک مسئله ی ضروری می باشد. در این خصوص، مهم ترین مسئله در دنیای امروز بحث های محیط زیستی و مسائل مرتبط با آن ها هستند که برای در نظر گرفتن تامین آسایش اقلیمی در طراحی منظر شهری بدون تردید حائز اهمیت است. اثرات تغییر اقلیم بصورت مستقیم و غیر مستقیم می باشند که اغلب اثرات مستقیم را در نظر می گیرند که شامل بارش و دما می باشد. هدف از این مقاله بررسی و تامین آسایش اقلیمی در منظر شهری (فاز دوم شهرجدید پرند) مبتنی بر تغییرات اقلیمی و اثرات آن ، که بتواند برای بهبود تاب آوری منظرشهری مناسب باشد. بنابراین سوال اصلی این پژوهش اینست که چه مولفه هایی در طراحی منظر شهری با توجه به تغییرات اقلیمی در شهر پرند تاثیر گذارند و چه راهکاری برای بهبود شرایط فعلی این مولفه ها وجود دارد؟ این پژوهش به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ روش از نوع توصیفی- تحلیلی است. شیوه دستیابی به اطلاعات نیز عمدتا گردآوری اسناد کتابخانه ای و مقالات و بخشی از جمع آوری اطلاعات شامل مشاهدات میدانی، حضور در محل، ثبت و اصلاح وضعیت موجود و همچنین استفاده از پرسشنامه از خبرگان و متخصصین حوزه منظر شهری می باشد. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات در این پژوهش استفاده از تحلیل داده های آماری با کمک نرم افزار SPSS و استفاده از تکنیک IPA و ماتریس SWOT می باشد. نتایج پژوهش حاکی از آن بوده است که در مجموع مولفه های زیست محیطی و عملکردی به دلیل اهمیت بالا و عملکرد فعلی پایین مرکز توجه بوده و راهکارهایی در این حوزه جهت بهبود شرایط موجود ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

منظر شهری، آسایش اقلیمی، تکنیک IPA، تحلیل SWOT، فاز دوم شهر جدید پرند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.