بررسی راهبردها و فنون فلسفه تعلیم و تربیت در ارتقای کیفی مهارت های حرفه ای معلمان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECO01_1961
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلمه حسین بر

کارشناسی، آموزش ابتدایی، سیستان و بلوچستان، سراوان

کوثر ابراهیمی اصل

کارشناسی، طراحی و دوخت، آذربایجان غربی، سلماس

سلمه دهانی

کارشناسی، ادبیات فارسی، سیستان و بلوچستان، ایرانشهر

حسین عالی

کارشناسی ، علوم تربیتی، آذربایجان شرقی، شبستر

چکیده

شایستگی هر نظام آموزشی به اندازه شایستگی معلمان آن نظام و کیفیت نظام آموزشی به کیفیت معلمان آن جامعه وابسته است. در این راستا بررسی جایگاه و نقش فلسفه تعلیم و تربیت معلم در تحول نظام آموزش و پرورش بسیار حائز اهمیت است. از طرفی اساسی ترین عامل برای ایجاد موقعیت مطلوب در تحقق هدف های آموزشی، معلم است. اوست که می تواند حتی نقص کتاب های درسی و کمبود امکانات آموزشی را جبران کند یا برعکس، بهترین موقعیت و موضوع تدریس را با عدم توانایی در ایجاد ارتباط عاطفی مطلوب به محیطی غیر فعال و غیر جذاب تبدیل کند. در فرایند تدریس، تنها تجارب و دیدگاه های علمی معلم نیست که موثر واقع می شود، بلکه کل شخصیت اوست که در ایجاد شرایط یادگیری و تغییر و تحول شاگرد تاثیر می گذارد. دیدگاه معلم و فلسفه ای که به آن اعتقاد دارد، در چگونگی کار او تاثیر شدیدی می گذارد، بطوری که او را از حالت شخصیتی که فقط در تدریس مهارت دارد خارج می کند و به صورت انسان اندیشمندی در می آورد که مسئولیت تربیت انسان ها را بر عهده دارد. بر شمردن ویژگی های معلم کار چندان آسانی نیست. زیرا جوامع مختلف با فلسفه ها و نگرش های مختلف ، انتظارات متفاوتی از معلم دارند. ولی می توان کم و بیش به مشترکاتی که معلمان در همه جا لازم است داشته باشند، اشاره کرد. در این پژوهش به بررسی راهبردهای و فنون فلسفه تعلیم و تربیت در ارتقای کیفی مهارت های حرفه ای معلمان پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

مهارت های حرفه ای، معلمان، تفکر فلسفی، فلسفه تعلیم و تربیت، کلاس درس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.