بررسی کاربرد و پیشرفت علم رباتیک در دندانپزشکی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF08_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 172
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی باقری نمی

۱- گروه مهندسی فناوری تجهیزات آزمایشگاه تشخیص پزشکی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

همایون یکتایی

۲- گروه مهندسی فناوری تجهیزات آزمایشگاه تشخیص پزشکی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

مهدی نیاجلیلی

۳- گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

چکیده

امروزه علم رباتیک باعث تحول عظیمی در پروتکل های تشخیصی و درمانی در دندانپزشکی و به خصوص زمینه های مرتبط با پزشکی ایجاد کرده است. این علم به کمک مهندسی پزشکی باعث ایجاد یک فناوری نوین شده است. ربات ها می توانند گردش های کاری مکرر بدون خستگی و با حذف خطای انسانی، برای مدت زمان نامحدودی انجام دهند و در عین حال کیفیت و کمیت کلی مراقبت و درمان از بیمار را افزایش دهند. ربات های اولیه به اپراتور انسانی نیاز داشتند، اما سیستم های رباتیک در دهه گذشته پیشرفت چشمگیری داشته اند و جدیدترین ربات های پزشکی می توانند مداخله بیمار یا نظارت از راه دور را به طور مستقل انجام دهند. در این مقاله به بررسی عملکرد ربات ها در دندانپزشکی پرداخته شده و سیستم های ربات تجاری در ایمپلنتولوژی دندان، جراحی دهان، فک و صورت، دندان مصنوعی و ترمیمی، ریشه، ارتودنسی، رادیولوژی و همچنین آموزش دندانپزشکی را مرور می کند. با پیشرفت علم و فناوری، کاربرد ربات ها در دندانپزشکی، توسعه درمان های دندانپزشکی هوشمند، با دقت بالاتر و تهاجم کمتر را ارتقا داده است. در حال حاضر از ربات ها در تحقیقات پایه و کاربردی در زمینه های مختلف تخصصی دندانپزشکی استفاده می شود. ربات های آماده کننده تاج دندان، ربات های مرتب کننده دندان، ربات های حفاری و ربات های خم کننده ارتودنسی که نیازهای بالینی را برآورده می کنند، توسعه یافته اند. در راستای پیشرفت کنونی، می توان گفت در آینده، ربات ها مدل درمان دندان موجود را تغییر خواهند داد و مسیرهای جدیدی را برای توسعه بیشتر هدایت خواهند کرد.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: رباتیک دندانپزشکی، پروتزهای دندانی، ایمپلنتولوژی دهان، دندانپزشکی، ربات ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.