بررسی روش های تست غیرمخرب اولتراسونیک در بدنه هواپیما

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF08_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول سعیدیان

۱- گروه مکانیک (ساخت و تولید)، دانشکده فنی و مهندسی، واحد ایذه، دانشگاه آزاد اسلامی، ایذه، ایران.

ایمان گل شکوه

۲- استادیار گروه مکانیک، واحد ایذه، دانشگاه آزاد اسلامی، ایذه، ایران.

حسن کاوسی بلوتکی

۳- استادیار گروه مکانیک، واحد ایذه، دانشگاه آزاد اسلامی، ایذه، ایران

محمد گودرزی خویگانی

۴- استادیار گروه مکانیک، واحد ایذه، دانشگاه آزاد اسلامی، ایذه، ایران.

چکیده

هنگام ساخت قطعه نیمه ساخته یا قطعات کامل و غیره نمیتوان از ایجاد مواضع آسیب در آن به طور کامل جلوگیری نمود. آسیب های دیگر نیز ممکن است در طول کار یک قطعه به وجود آیند برای شناسایی اینگونه آسیب ها از روش های تست های غیر مخرب استفاده می کنند. چون تست های غیر مخرب اظهار نظر در مورد موقعیت و گستردگی یک آسیب را نیز امکان پذیر می نمایند یک ارزیابی "به طور مثال به کمک ابزارهای مکانیک شکست" قابلیت ادامه استفاده از یک قطعه را نیز ممکن می نماید. علاوه بر این می توان به کمک تست های غیر مخرب از قطعاتی که تحت بارگذاری بسیار بالایی قرار دارند یا از قطعات آسیب پذیر در طول کار نیز مراقبت نمود. در همین راستا هدف پژوهش حاضر بررسی روش های تست غیرمخرب اولتراسونیک در بدنه هواپیما بوده است. طی این پژوهش پس از دریافت و ذخیره سیگنال ها، برای وضوح بیشتر سیگنال، از پردازش سیگنال و خصوصا فیلتراسیون ۱۰ استفاده شده است تا نویزهای موجود در سیگنال دریافتی را حذف کند. برای این منظور، یک فیلتر پایین گذر از نوع باترورث با مرتبه ۱۰ روی سیگنالها اعمال شده تا فرکانسهای بالای ۱۴۰ کیلوهرتز (با توجه به فرکانس کاری این مطالعه) را حذف نماید و سیگنال شفافتری نمایش داده شود.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: تست غیر مخرب، اولتراسونیک، بدنه هواپیما.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.