بررسی تاثیر تزریق fresh waterدر واحدهای نمکزدایی از نفت خام
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی نفت ،گاز و پتروشیمی
- کد COI اختصاصی: NCOGP02_283
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1197
نویسندگان
شرکت ملی نفت ایران، شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران، اداره بهره برد
چکیده
بهر هبرداری تدریجی از مخازن نفتی با توجه به چگونگی قرارگیری منابع نفت در زیر زمین، سرانجام با بالا آمدن سطح مشترک آب و نفت مواجه شده لذا نفت خروجی از چاه ها به ویژه برای مخازنی که در نیمه دوم عمر تولید خود هستند باعث افزایش مقدار امولسیونآب نمک در نفت می گردد. یکی از مهمترین رو شهای مورد استفاده در سیست مهای نمکزدایی از نفت، روش شستشوی نفت خام با آبشیرین و اختلاط فازها می باشد. افزودن درصدی مناسب از آب شستشو به جریان نفت نمکی موجب انتقال این نمک ها به آب شده و از طرفی با افزایش تعداد قطرات آب موجود در نفت، فاصله آنها از یکدیگر کاهش یافته و امکان چسبندگی و به ه مپیوستن قطرات افزایش می یابد و در نتیجه راندمان نمکزدایی بالا می رود. البته در این روش علاوه بر اضافه کردن آب شیرین به فرایند اختلاط جهت تماس بهترفازها نیز نیاز می باشد هر چند آشفتگی بیش از اندازه در حین اختلاط، موجب پایداری بیشتر امولسیون می گردد. همچنین با تزریق مقادیر اضافی آب شیرین به جریان نفت موجب بالا رفتن درصد آب موجود در نفت خروجی از واحدهای نمکزدایی شده و کاهش راندمان آب زدایی را به همراه دارد. بنابراین میزان بهین هی درصد آب تزریقی و همچنین میزان اختلاط بهینه در راندمان فرایند نمکزدایی موثر بوده و تابع عواملی از جمله درجهAPIنفت، دمای نفت، میزان نمک موجود در نفت و ... می باشد.کلیدواژه ها
امولسیو ن، نمکزدایی، اختلاط، آب شیرینمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.