نقش معلم در پرورش خلاقیت دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: SEDCONF01_2178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالروف بامری

مقطع تحصیلی:کارشناسی گرایش:روان شناسی

زبیده عظیمی

مقطع تحصیلی کارشناسی علوم تربیتی گرایش: مدیریت و برنامه ریزی آموزشی

طیبه سهراب زهی

مدرک : لیسانس رشته :علوم تربیتی _گرایش مدیریت و برنامه ریزی درسی

عارف دامنی

تاریخ ایران اسلامی کارشناسی ارشد

علی اکبر نجفی منظری

فوق لیسانس مهندسی عمران گرایش سازه

چکیده

هدف از پژوهش حاضر که از نوع کتابخانه ای می باشد بررسی نقش معلم در پرورش خلاقیت دانش آموزان است. اغلب تصور بر این است که خلاقیت آموزش پذیر نیست اما با نبود شاهد در مورد ارثی بودن آن ، معلمان باید بپذیرند که این مهارت در محیط کلاس و سپس با تعلیم آن در محیط زندگی ، قابل پرورش است. انسانها دارای قوه خلاقیت هستند برخی در یک زمینه دارای خلاقیت بیشتر و برخی در زمینه ای دیگر . بهترین محیط برای رشد و پرورش خلاقیت های دانش آموزان ، کلاس درس است و بهترین فردی که می تواند در این فرایند رشد نقش اساسی وموثر داشته باشد معلم است زیرا با شناخت ویژگیهای فردی دانش آموزان می تواند به تناسب توانمندی برای بروز ابتکارات و خلاقیت ها زمینه سازی و برنامه ریزی کند . خلاقیت و نوآوری محرک اصلی تمدن هاست . شاید به جرات بتوان گفت که جامع ترین تعریف خلاقیت توسط گیلفورد دانشمند آمریکایی عرضه شده است . او خلاقیت را با تفکر واگرا و دست یافتن به رهیافت های جدید برای مسائل در مقابل تفکر همگرا (دست یافتن به پاسخ ) مترادف دانسته است . پژوهش های انجام شده به این نتیجه رسیده که خلاقیت را می توان هم آموزش و هم پرورش داد .

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: خلاقیت، معلم، دانش آموز، روش تدریس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.