تحلیلی بر تعلیم تربیت اسلامی و مولفه های آن در نظام آموزشی ایران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: CSECO01_1946
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 251
نویسندگان
دانش آموخته ی کارشناسی آموزش دینی و عربی ، دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید مدرس سنندج
دانش آموخته ی کارشناسی آموزش الهیات ، دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید رجایی ارومیه
دانش آموخته ی کارشناسی آموزش الهیات، دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید رجایی ارومیه
چکیده
جایگاه تربیت دینی در ساختار نظام آموزش و پرورش از جمله موضوعات به روز، مهم و دوران ساز جامعه اسلامی ماست. دین اسلام به منزله آخرین دین آسمانی، در تعالیم خود توجه و اهتمامی ویژه به ترتیب انسان ها داشته است. توجه به ترتیب دینی و اخلاقی از دیدگاه اسلام، همواره به مثابه اصلی مهم و اساسی در سعادت انسان ها و نیز دور ماندن آنها از گناهان و ناپاکی ها؛ مورد توجه بوده و هست. در کشور ما آموزش و پرورش برای توجه به این اصل مهم و اساسی، در مقاطع تحصیلی، برنامه های درسی متنوع و متعددی تدارک دیده است. در این میان مقطع متوسطه به دلیل ویژگی های فراگیران آن و نیز اهمیتی که این مقطع به لحاظ طیف جنبه های گوناگون کارکردی (از جمله پرورش علمی یا اخلاقی و آموزش عمومی یا تخصصی) که بر عهده دارد، آموزش و پرورش زمینه ساز توسعه جوامع بشری است واسلام نیز بر اهمیت و ضرورت تعلیم و تعلم همواره تاکید داشته است؛ هدف از تربیت اسلامی، ربوبی شدن انسان است بدین معنا که تنهاخداوند را مالک و مدبر امور خویش بداند؛ طبیعی است که تحقق چنین هدفی نیازمند امکانات و زمینه هایی است، که می تواند در دورهابتدایی محقق شود به شرط آنکه اصولی همچون مداومت، عدالت و مسامحت رعایت گردد. این مهم از اهمیت به سزایی برخوردار است؛ از این رو تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان در این مقطع، باید به طور ویژه بررسی شود. به منظور پرداختن به این امر، در این مقاله تلاش شده است که مبانی تربیت دینی از دیدگاه اسلام استخراج گردد .کلیدواژه ها
تعلیم و تربیت اسلامی، نظام آموزشی، ایران.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.