تاملی بر مولفه های تربیت اسلامی در سند تحول بنیادین
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: CSECO01_1944
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 125
نویسندگان
۱. دانش آموخته ی کارشناسی آموزش الهیات، دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید رجایی ارومیه
۲. دانش آموخته ی کارشناسی آموزش دینی و عربی ، دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید مدرس سنندج
۳. دانش آموخته ی کارشناسی آموزش الهیات ، دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید رجایی ارومیه
چکیده
سند تحول بنیادین با هدف تحولی زیر بنایی در آموزش و پرورش بدلیل عدم ابتناء سیستم آموزش و پرورش بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی و برای نیل به اهدافی از جمله تربیت اسلامی و باور عمیق به اسلام و اندیشه ها و ارزش های والا و در نهایت دستیابی به چشم انداز و اهداف تعلیم و تربیت در افق ۱۴۰۴ طراحی شده است. علیرغم اینکه در چند دهه گذشته تلاش های فراوانی از سوی دست اندرکاران نظام تعلیم و تربیت برای بهبود و اصلاح این نظام به عمل آمده، اما هنوز آموزش و پرورش با چالش های جدی مواجه است و برونداد آن در تراز جمهوری اسلامی ایران پاسخگوی تحوالت محیطی و نیازهای جامعه نیست؛ از این رو تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت تحول بنیادی در آموزش و پرورش با تکیه بتر فلستفه تعلیم و تربیت اسلامی ایرانی و تدوین الگوی اسلامی- پرهیز و تحول برای ایرانی از الگوهای وارداتی و تقلیدی، چراغ راه بیرون رفتن از چالش های آن است. سند تحول بنیادین به عنتوان نقشه و قتانون اساسی آموزش و پرورش جهت رسیدن به اهداف عالی تعلیم و تربیت بر اساس آموزه های دینی، قرآنی و اسلامی تهیه شده است. در این سند به تربیت دینی در کنار سایر جنبه های تربیت توجه شده است که به عنوان یکی از نقاط قوت این سند است. در واقع یکی از اساس های اصلی سند تحول بنیادین اشاره به مولفه های تربیتی اسلامی است که باید در مدارس اجرا گردد.کلیدواژه ها
سند تحول بنیادین، اسلام، تربیت اسلامی.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.