مطالعه رفتار جریان مذاب کوپلی استر با دمای ذوب کم با استفاده از روش تعیین شاخص جریان مذاب پلیمرها

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری نساجی و پوشاک، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JTST-13-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هنگامه شیرزادی

کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

محمدعلی توانایی

عضو هیات علمی/دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

امین ابراهیم زاده

دانشجوی دکترا، دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

نازنین جعفری

کارشناسی، دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

چکیده

استفاده از کوپلی استرها با دمای ذوب کم در صنعت نساجی برای استفاده از قابلیت استحکام بخشی آنها با ذوب شدن در دمای کم به شکلهای مختلف، اعم از الیاف، نخ، پارچه و بی بافت ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یکی از شاخص های مهم ارزیابی محدوده وزن مولکولی و جریان پذیری پلیمرها پیش از فرآورش آن ها، ارزیابی شاخص جریان مذاب است. با این روش ساده می توان با هزینه کم و در مدت زمان کوتاهی رفتار جریان پلیمرهای لیفی را قبل از فرایند ذوب ریسی مورد بررسی قرار داد. در این پژوهش مقدار شاخص جریان مذاب چهار گرید مختلف کوپلی استر با دمای ذوب کم با ویسکوزیته های ذاتی مختلف، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. بدین منظور در آزمون استاندارد بررسی رفتار جریان با استفاده از دستگاه سنجش شاخص جریان مذاب از متغیرهای دما، زمان ماند و وزنه های استاندارد، استفاده شد. نتایج نشان داد که گرانروی ذاتی از عوامل تاثیرگذار بر روی مقدار شاخص جریان مذاب و پایداری سیال در شرایط مختلف ازمون است و متغیرهای دما و زمان ماند بیش ترین تاثیر را در تغییرات شاخص جریان مذاب دارند. به طوریکه با افزایش دما و زمان ماند، گرانروی کاهش پیدا می کند. همچنین با بررسی دقیق متغیرها در بررسی رفتار جریان مذاب آن ها، ملاحظه شد، از بین چهار گرید مختلف کوپلی استر مورد بررسی، گرید با گرانروی ذاتیdl/g ۶۶/۰ و ۶۹/۰ مناسب ترین گزینه برای فرایند ذوب ریسی است.

کلیدواژه ها

کوپلی استر با دمای ذوب کم, شاخص جریان مذاب, گرانروی ذاتی, پایداری مذاب, قابلیت ذوب ریسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.