بررسی اهمیت اثربخشی اجتماعی و انزوا طلبی کودکان در خلاقیت آنان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_3023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کدوری

فوق دیپلم، کامپیوتر،کرمان،فهرج

سید وحید سجادی

کارشناسی، علوم تربیتی، آذربایجان شرقی، مرند

مریم حمیدی هرمزی

کارشناسی، حسابداری، هرمزگان،میناب

چکیده

انزواطلبی، یکی از مباحث مطرح در آسیب شناسی روانی در علم روان شناسی بوده و به معنای عارضه ای است که باعث می شود کودک و نوجوان از برقرار کردن ارتباط با افراد و محیط خارج دوری کند. کودک یا نوجوان گوشه گیر از برخورد با دیگران دوری می کند. این کودکان نوعا با تقلیل یافتن علایق ذهنی و عاطفی نسبت به اطرافیان خود، از داشتن دوستان نزدیک و صمیمی محروم اند. وقتی کودکی اجتماعی باشد، در موقعیت های اجتماعی مدرسه جدید یا حتی پیش دبستانی، می داند چگونه با همسالان خود و سایر بزرگسالان تعامل کند. او می داند که برای ابراز وجود باید از منطقه امن خود خارج شود. کودکان اجتماعی بیش از کودکان دیگر علایم و مرزهای اجتماعی را درک می کنند و کنترل و خودتنظیمی بهتری دارند. این کودکان بهتر از کودکان دیگر می توانند دوستی های طولانی مدت داشته باشند و البته قبل از هرچیز، همدلی را درک می کنند و مذاکره کننده های خوبی هستند. آنها هنگام رویارویی با چالش های جدید، اعتمادبه نفس بالایی از خود نشان می دهند و با آن چالش ها با تحلیل و استدلال های منطقی برخورد می کنند. یادگیری خلاق، بیانگر سیری است که طی آن درک کامل و به خاطر سپاری تمایم داده ها انجام می پذیرد و بازیابی آن به راحتی امکان پذیر می گردد و در این گذر، درک زوایای ناپیدا وکشف روابط میان مفاهیم و تجزیه و تحلیل داده ها در گسترده ای از خلاقیت، تحقق مییابد.بنابراین یادگیری خلاق بیانگر همراهی خلاقیت و یادگیری و یا حضور خلاقیت در پی یادگیری است. در این پژوهش به بررسی اهمیت اثربخشی اجتماعی و انزوا طلبی کودکان در خلاقیت آنان پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

کودک، اجتماعی، انزوا طلب، خلاقیت، کمرویی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.